Na parlamentarnem odboru za zdravstvo so včeraj obravnavali predlog Zakona o dolgotrajni oskrbi, ki ga Slovenija čaka že 20 let. Poslanec Franc Trček, izvoljen sicer na listi Levica, nato pa prestopnik v SD, pa je grozil. 

Odbor vodi poslanka Anja Bah Žibert, poslanci in poslanke strank, združenih v KUL, so včeraj na vso moč poskušali preprečiti potrditev zakona.

Ker predsednica Bah Žibertova ni popuščala, so sejo na koncu celo obstruirali. Z izgovorom, da je ura 22, po poslovniku pa, da lahko “delajo” le po tem. Med glasnimi je bila tudi Bojana Muršič (SD), poslanka, izvoljena v Rušah.

Franc Trček pa je bil verbalno zelo nasilen. Še pred predstavitvijo zakona je verbalno napadel Alenko Forte, državno sekretarko na ministrstvu za zdravje.

Bah Žibertovi pa je grozil. Slednja je zapisala: “Glede na njegova ravnanja, ko je morala poseči policija, se sprašujem, če se moram z družino česa bati?!”

Trček je namreč znan po nasilju, v času t. i. mariborskih vstaj je zaradi njegovih nasilnih ravnanj posredovala policija in ga tudi pridržala. Pred mesecem dni je znova šokiral, ko je govoril o “štihanju”.

Po 22. uri pa so Kulovci sejo odbora obstruirali. Odbor je Zakon o dolgotrajni oskrbi potrdil in s tem izpolnil še eno od zavez koalicijske pogodbe. Zakon bodo v sredo obravnavali na izredni seji državnega zbora.

Uredništvo

Naslovna slika: Franc Trček v lisicah: (zajem slike) twitter