V petek 17. julija so pričeli s 1. GASILSKIM MLADINSKIM TABOROM v PGD Postojna, ki je bil namenjen njihovim najmlajšim članom. Konec tedna je med gasilci preživelo 20 pionirjev.

Po sprejemu, administrativnem delu in seznanitvijo s hišnim redom ter priporočili NIJZ si je mladina s pomočjo mentorjev uredila ležišča in odigrala gasilski kviz, po večerji pa krepčilen spanec, saj je bila pred njimi aktivna sobota.

Foto: www.postojna.si
Foto: www.postojna.si

To so začeli z jutranjo telovadbo, zajtrkom in umivanjem, nadaljevali s štafetnim tekmovanjem, krajšim pohodom ter igrami z vodo (vodni baloni, vetrovke, … ). Po kosilu so si pionirji čas zapolnili z družabnimi igrami in risanjem po asfaltu, nato pa so se odpravili na ogled policijske postaje in njihovega voznega parka. Dan so nadaljevali s pohodom po starem mestnem jedru na mestni grič Sovič, kjer smo si s sladoledom v roki ogledali ruševine gradu Adelsberg ter vojaška zaklonišča. Na poti v gasilski dom so si ogledali še reševalno vozilo Nujne medicinske pomoči.
Po večerji je sledil obvezen ogled risanke, ki pa jo je prekinila intervencija  namenjena pionirjem. Pionirje so oblečene v gasilsko zaščitno opremo peljali na rob gasilskega dvorišča, kjer so v spremstvu mentorjev pogasili manjši požar. Navdušenja je bilo več kot preveč. Najbolj jim je ostal v spominu občutek, ko tvoje delo prekine alarm za intervencijo, ki mu sledi občutek strahu, kasneje pa neizmerno zadovoljstvo po opravljenem delu. Po adrenalinskem večeru je sledil zaslužen počitek.

Nedeljo so pričeli ponovno s jutranjo telovadbo ter zajtrkom. Sledil je pohod na vrh Pečne rebri z malico na terenu, po vrnitvi s pohoda pa so pionirji pripravili kosilo in počakali na prihod staršev. Ob zaključku tabora so mladi gasilci odpeljali starše v zadimljen prostor kjer so našli praktično darilo. V spomin na zanimiv in drugačen konec tedna bodo mladim gasilcem poleg majic ostala še potrdila o udeležbi, ki so jim jih podelili njihovi mentorji.

Več na www.postojna.si

Uredništvo