“Če bi KUL resno mislil, bi sestavil skupno kandidatno listo, glasovi se ne bi ‘drobili’, kar je bil pogosto očitek meni in stranki Naša prihodnost. No, Naša prihodnost je vložila skupno kandidatno listo z Dobro državo,” je do razprtij v KUL-u kritičen Ivan Gale. Razkril je tudi spletkarjenje akterjev globoke države v političnem zakulisju: “V roke sem prejel nek manifest na šestih straneh. Po kratkem preletu mi je bilo jasno, da ne gre za Damijanov stil pisanja. Damijan mi je povedal, da sta glavna arhitekta in motorja KUL-a Gregor Golobič in Drago Kos. Da zadevo podpira tudi Milan Kučan in nekaj ostalih sivih eminenc. Že takrat sem v sebi stisnil rdeči gumb projektu. Ti isti posamezniki že leta in leta kontrolirajo politično ozadje.” 

Zgoraj zapisano s strani žvižgača Ivana Galeta, predvsem zadnji del, pojasnjuje tudi vzroke izključevalnosti predstavnikov KUL-a do SDS in NSi ter vseh, ki bi z njima v preteklosti politično sodelovali. Gre za izjemno aroganco Kontinuitete in njenih akterjev. V tem konkretnem primeru pa gre za pričevanje iz prve roke, gre za človeka, ki je zakulisje leve politične scene spoznal do obisti in mu ni moč očitati, da se mu nekaj dozdeva, in da napleta teorije zarote, v katere vpleta strica Milana iz Murgel, ki je v resnici samo neškodljiv starček, ki mirno pije kavico in nikomur noče nič žalega. A dejstvo je, da je Milan odvisen od “kofeina”, ki se mu reče oblast. Gre za potrditev, da Gregor Golobič (svetovalec v Drnovškovih vladah), Drago Kos (brat Marte Kos iz Gibanja Svoboda in mož Tjaše Slokar Kos – šefice na POP TV, največje komercialne TV v Sloveniji) in zadnji partijski šef Milan Kučan ter še nekaj ostalih “stričkov” prav tisti, ki v slovenskem političnem prostoru že ves čas mešajo štrene.

Gre za tiste akterje iz levega političnega zakulisja, ki sejejo razdor, predvsem pa Sloveniji ne pustijo zadihati in jo vlečejo v neke pretekle svinčene čase. Mirno lahko rečemo, da gre za ene glavnih “copat” v razvoju naše države na vseh mogočih področjih. Gale v svojem izbrisanem zapisu na družbenih omrežjih uvodoma navaja, da ga je status KUL-a begal že od samega začetka. Nezmožnost nastopa njegovih članov s skupno kandidatno listo pa kaže na njegovo trhlo povezanost. “Česa takega kulovci enostavno niso spodobni. Se mi zdi, da bi Slovenija prej vojaško pokorila Rusijo, kot bi se to zgodilo.” Kot še navaja, je LMŠ morda edina stranka KUL-a, s katero bi se bil pripravljen povezati, saj se je s kaznovanjem enega ukradenega sendviča moralno visoko pozicionirala.

 

Žvižgač Ivan Gale je razgalil levo politično zakulisje. (Foto: Facebook)

Gale meni, da vsi kulovci niti ne vedo, da niti leve politične igre vlečejo strici iz ozadja, so pa z zakulisnim dogajanjem zagotovo dobro seznanjena vodstva levih političnih opcij. Prepričan je, da gre za igro v škodo slovenskih državljanov, za odvisnost od oblasti. Gre za preizkušen recept, ki bi lahko še desetletja polnil žepe posameznikov. Gale je Damijanu že v začetku projekta KUL dejal, da problem vidi v ozadju leve politike. Prav tako ni prepričan, da so bili vsi podpisniki seznanjeni z okoliščinami podpisa projekta KUL – da je v ozadju Golobič s Kučanovo podporo. Če bi to vedeli, bi tovrstni eksperiment propadel, ker so ljudje “naveličani starih obrazov v novi preobleki. V zadnjih mesecih se mi večkrat zdi, da se bolj kot prihodnosti, nekateri posvečajo boju za boljšo preteklost.” 

POP TV (“KOS TV”) in javnomnenjske ankete skušajo preprečiti vzpon nekaterih novih političnih strank
Gale tudi jamra nad korupcijo, ki naj bi se zažrla v vse pore družbenega življenja. Pravi še, da ni “leva lutka”, kot mu mnogi očitajo. Še posebej mu gre v nos Zoran Janković s svojimi koruptivnimi ravnanji. Ne strinja se s prepričanji mnogih, da Janković sicer krade, kar vsi vemo, a da tudi veliko naredi. Ob tej priložnosti je še enkrat pozval vse, da dobro premislijo, komu bodo na prihajajočih parlamentarnih volitvah namenili svoj glas. Prepričan je, da si več novih strank takšen glas zasluži, in da ni vse tako, kot se zdi. “Povsem možno je, da nas čaka nov skupinski samomor iz zasede. Tudi s pomočjo največjega medijskega imperija in največje komercialne televizije. Da o agencijah za merjenje javnega mnenja niti ne govorim. Slednje niso sposobne niti pravilnega navajanja naše liste.” Gale pa še razkriva, da o stranki Levica ve preveč …

Ivan Gale (Foto: Facebook)
Izbrisana objava Galeta (foto: TW)
Izbrisana objava Galeta (foto: TW)

Uredništvo