V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.439 klicev. Med 620 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 137 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 100 kaznivih dejanj.

V 119 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 3 nesrečah hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo.

Ob 9.33 sta na križišču Partizanske in Tovarniške ceste v Grosupljem trčili osebni vozili. Gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo ter nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu osebe v reševalno vozilo. Poškodovana oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Ob 11.57 sta na cesti Most na Soči–Bača pri Modreju, občina Tolmin, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin pri oskrbi poškodovanega motorista, ki so ga prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 13.44 sta v naselju Kromberk, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom vozilo postavili na kolesa, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica, ki so poškodovane osebe na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 13.55 sta v naselju Idrsko, občina Kobarid, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGD Kobarid so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili prvo pomoč ponesrečencema do prihoda reševalcev NMP Tolmin, ki so ju na kraju oskrbeli in prepeljali v ZD Tolmin.

Ob 14.06 sta v križišču Zaloške in Chengdujske ceste v Ljubljani trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 14.24 sta na avtocesti Domžale–razcep Zadobrova pred izvozom za Sneberje, občina Ljubljana, trčili tovorno in osebno vozilo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na osebnem vozilu in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovano osebo so reševalci NMP na kraju oskrbeli in nato prepeljali v UKC Ljubljana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 56 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 13 vlomov, 5 kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 grožnje, po 2 povzročitvi telesnih poškodb in nasilji v družini, ter po 1 rop, drzno tatvino in 1 ponarejanje denarja.

V času od 24. 9. 2023 do danes je bilo v Mariboru ukradeno tovorno vozilo znamke Peugeot boxer, bele barve, letnik 2015, registrskih oznak MB 11-CHS.

V noči na 26. 9. 2023 je bilo v Mariboru ukradeno kombinirano vozilo, znamke Citroen jumper, bele barve, letnik 2009, registrskih številk: MBMH-010.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 154 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 133 na območju PU Novo mesto, 18 na območju PU Koper in 3 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ, 70 državljanov Afganistana, 27 Maroka in 21 Rusije.

Spletno uredništvo