Portal Prava.si je objavil rezultate prve ankete za prihajajoče državnozborske volitve. V anketi je sodelovalo kar 4.396 ljudi. Rezultati so zares zanimivi.

Na portalu Publishwall so objavili prvo anketo Predčasne volitve, kjer so Slovenci in Slovenke lahko glasovali za različne politične stranke. Na portalu so naredili krepko večji vzorec od tistega pri Ninamediji in Mediani, kjer na osnovi “naključno” izbranih 700 in nekaj več oseb, umerjajo javno mnenje, koga bi volili, če bi bile državnozborske volitve danes, torej v nedeljo, 6. marca.

Parlamentarni prag bi, glede na današnje izide glasovanja, prestopilo devet političnih strank. In sicer, poleg SDS, Gibanje Svoboda, POS, Levica, SD, LMŠ, NSi, Resni.ca in SAB. 

Daleč največ glasov bi po anketi Publishwall dobila stranka Janeza Janše – SDS, kar 36% glasov, na drugem mestu bi bila stranka Roberta Goloba – Gibanje svoboda 12% glasov, na tretjem mestu pa je presenetljivo pristala skupina Povežimo Slovenijo z 9%. Levica bi dobila 7%, stranka SD 6%, LMŠ 5%, Resnica 5%, (le) 4% bi dobila Nova Slovenija in stranka SAB. Ostale stranke nebi prestopile parlamentarnega praga. še najbližje parlamentarnemu pragu sta SNS in Naša dežela. Ostale stranke so precej daleč.

Če bi obveljali ti rezultati bi koalicija SDS, povežimo Slovenijo in NSi zbrala skupaj kar 55 glasov

Rezultate si grafično lahko ogledate TUKAJ!

Uredništvo