Delo na sebi je korak do boljšega življenja. Korak, ki ni enostaven in ni vedno lep, a nujno potreben za lahkotno življenje. Spoznajte Klemna, mladeniča, ki je z delom na sebi svoje življenje postavil na noge. 

 

Klemen Logar je na prvi pogled mladenič poln življenja, energije in pozitivizma. Za vsem tem pa se skrivajo tudi travme, težke preizkušnje in ogromno dela na sebi. Življenjska pot ga je pripeljala do težkih preizkušenj in situacij, zaradi katerih se je odločil življenje vzeti v svoje roke. Skozi svojo zgodbo želi pomagati vsem, ki so pomoči željni in jim dati vedeti, da niso sami ter da JE LAHKO bolje. Skozi svojo zgodbo, preizkušnje in iskrene zapise, bo predstavil svoj pogled na življenje in moč dela na sebi.

Kdo Klemen sploh je, s čim se ukvarja in kaj rad počne, smo ga za vas tudi vprašali:

Klemen je čisto običajen človek, ki rad uživa v vseh popolnoma navadnih stvareh v življenju. Kot večina, obožujem potovanja, dobro hrano in dolge pogovore. Rad uživam v vseh lepotah tega planeta. Moja strast pa je v zadnjem obdobju postalo pisanje o temah, ki so mi spremenile življenje. Psihologija, odnosi, metafizika, meditacija, osebnostna rast, nedualnost, karmična diagnostika, spremenjena stanja zavesti…

Na tej točki bi radi z veseljem sporočili, da je Klemen postal naš novi kolumnist. Njegove neverjetne zapise boste lahko brali vsak drugi ponedeljek v mesecu.

Kaj želiš skozi svoje kolumne sporočiti ljudem?

Ljudem želim približati in jih spodbuditi, da začnejo delati na sebi. Zakaj? Če bi ljudje vedeli, kako bolj lahkotno, svobodno, mirno in srečno se počuti človek, ko mu ni potrebno več bežati pred samim sabo. Ko imaš znanje, orodja in podporo, ni več potrebe po zatiranju svojega doživljanja skozi tablete, alkohol, cigarete, hrano.

Rad bi sporočil ljudem, da obstaja pot do svobode od psihološkega trpljenja. Vsak jo mora prehoditi sam, vendar s pravim vodstvom, orodji in znanjem je to možno!

3. Kako to, da si se odločil govoriti o temah, o katerih večina ljudi najraje molči?

V prvi vrsti, ker si upam. Ko dovolj dobro raziščeš samega sebe, svojo “temo”, ugotoviš, da si v resnici nismo tako zelo različni. Težave v nas samih so zelo podobne, simptomi, skozi katere se izražajo, pa so različni.

Večina se nas skriva in svojo šibkost prekrivamo z lažno samozavestjo in močjo. Tudi sam sem bil tak. Sedaj pa se mi ne da več pretvarjati, biti nekaj, kar v resnici nikoli nisem bil. Sem živ pod kožo, delam napake, ampak se iz njih učim in rastem. Želim vliti pogum tudi drugim, da v prvi vrsti priznajo sebi, da niso v redu in da potrebujejo spremembo.

Skozi spremembo v sebi se bo spremenil svet okoli nas. Ne želim, da mi kdorkoli karkoli verjame. Želim, da poizkusi in se prepriča na lastni koži.

Klemen v zadnjih letih, poleg aktivnega dela na sebi, obiskuje tudi šolo za bioterapevte, kjer je spoznal karmično diagnostiko in klinično hipnoterapijo.
Vir: Klemen Logar

4. Lahko opišeš, kaj sploh je karmična diagnostika in klinična hipnoterapija?

Zelo preprosto: to sta dva različna pristopa k razreševanju pogojenih vzorcev razmišljanja, čustvovanja in dojemanja sebe ter sveta. Skozi spoznavanje vzrokov za nastalo situacijo pridobimo za nas učno lekcijo, ki nam razkrije, kaj smo počeli narobe, ozavesti, na kakšen način smo zaradi tega trpeli in kako živeti naprej, da nam bo bolje.

Zajemata človeka kot celoto. Skozi vodene in spontane procese v spremenjenih stanjih zavesti se razgradijo problematične čustvene in mentalne blokade, spomini, travme itd…

5. Zakaj si se odločil za študij oziroma kaj te je do tega pripeljalo?

Karmična diagnostika in klinična hipnoterapija sta metodi, ki sta meni ogromno pomagali. Delo in izobraževanje v tej smeri me resnično veseli in bi to počel tudi, če bi imel do konca življenja dovolj denarja.

6. Kaj si želiš početi po končanem študiju?

Živim spontano in po občutku. Zase nimam nekih jasno definiranih planov. Cilj mi je uživati v tem, kar počnem. Trenutno je to pisanje in pomoč ljudem s podobnimi težavami, skozi katere sem šel sam. Kaj pa prinese prihodnost, pa je tako ali tako skrivnost.

Vsi skupaj si želimo, da njegovi zapisi dosežejo ljudi, ki so tega potrebni. Z veseljem in v pričakovanju vam sporočamo, da si boste prvo kolumno lahko  prebrali že v ponedeljek, 26.12.2022.

Veselimo se, da bomo lahko skupaj s Klemnom odkrivali delčke njegovega življenja in z vami uživali v odkrivanju moči dela na sebi. Naj bodo njegovi zapisi, vsakemu od vas, pot do sebe.

 

Spletno uredništvo, M.V.