Daniel Bokja Malalan. (Foto: Fb)

Daniel Bokja Malalan je po naših informacijah zamejec, ki je obtožil enega izmed dveh vojakov, da je vanj uperil avtomatsko puško, ker naj bi ga zamenjala za ilegalnega migranta. Njegov Facebook profil razkriva, da gre za radikalnega titoista in zagovornika Antifa, zaradi česar ne gre izključiti možnosti o načrtni provokaciji Slovenske vojske in s tem tudi vlade z namenom insceniranja incidenta. Vojska je na meji zato, da opravlja nadzor.

Ko je že vse skupaj kazalo, da bo incident na slovensko italijanski meji izključen, saj je bilo ugotovljeno, da vojakov na dan domnevnega konflikta (8. maja) in na tem območju ni bilo na dolžnosti, je vpleteni spremenil stališče.

Sedmega maja naj bi se tam potikal Daniel Bokja Malalan, ko naj bi ga ustavila pripadnika Slovenske vojske in vanj uperila orožje, saj naj bi ga zamenjala za ilegalnega migranta. In nastala je strašna zgodba – ker je vojak našel osebo, za katero je sumil, da je nezakonito prestopila državno mejo, poleg tega pa še na prvi pogled izgledala kot nezakoniti migrant.

Primož Bohinc ??@PBohinc

Ampak a ni to zanimivo, da naj bi pripadnik @Slovenskavojska na meji legitimiral ravno podpornika oz. kar člana teroristične org. . Datje še to malo raziskat @24ur_com, @rtvslo, če že iz tega delate tako dramo! Vir: https://www.facebook.com/bokja.spric 

View image on TwitterView image on Twitter
Toda to je le ena plat zgodbe. Mediji, ki napihujejo prekoračitev pooblastil Slovenske vojske – ta jim ne predstavlja intimne opcije – saj so naklonjeni partizanstvu in NOB, namreč ne vedo, da je vpleteni Tržačan skrajni levičar in zagovornik skrajne Antifa, kar razkrije že njegov Facebook profil. Že samo nekaj njegovih nedavnih objav obelodani grozljivo ozadje političnih stališč zamejskega Slovenca – saj gre za skrajneža s totalitarnimi težnjami.

Tito je zanj božanstvo
Če je v demokratičnih družbah vsako čaščenje totalitarnih režimov in diktatorjev zavržno dejanje, pa to ne velja za Malalana. Ta namreč ne skriva naklonjenosti do jugoslovanskega diktatorja Josipa Broza Tita, pri tem pa ga celo okliče za božanstvo. Prav tako je predsednika slovenske vlade Janeza Janšo primerjal kar z virusom covid-19, škofa Gregorija Rožmana pa za domobranca, ki je prisegel Hitlerju.

  

Načelnik generalštaba Slovenske vojske Robert Glavaš je v izjavi za javnost pojasnil, da je v interesu vseh in predvsem Slovenske vojske, da se dogodek razišče, saj tam ne dopuščajo zlorab in prekoračitev pooblastil. Profesionalnost in zakonitost je namreč ena izmed glavnih vrednot in temeljev delovanja. Prav tako je pojasnil, da so k ugotavljanju dejanskega stanja pristopili z vso resnostjo. “Pa ne zato, da bi to morali narediti. Ampak zato, da ugotovimo, kaj je dejansko stanje in kaj se je dejansko dogajalo,” je dejal načelnik.

Daniel Bokja Malalan. (Foto: Fb)

Od leta 2015 Slovenska vojska ni zaznala prekoračitev pooblastil

Toda mediji pri raziskovanju zgodbe niso odkrili niti prijavitelja incidenta, niti ne poznajo motivov, ki bi lahko bili ključ za nastali incident. Daniel Bokja Malalan namreč ne skriva, da podpira skrajno levičarsko skupino Antifa, ki te dni po ZDA in Evropi pustoši po mestih pod krinko protirasnih protestov. Pri tem se poslužujejo že skoraj terorističnih metod, saj ropajo trgovine, zažigajo avtomobile, uničujejo stoletno kulturno dediščino in napadajo policiste. V ZDA so razmere v določenih mestih tako hude, da so izgredniki okupirali določene dele mesta in prevzeli oblast, spet drugje je morala posredovati vojska. In ravno vojska za levičarske skrajneže predstavlja glavno oviro do nasilnega prevzema oblasti.

Da gre pri “incidentu” na slovensko-italijanski meji za zgodbo s sumljivim ozadjem, pove podatek načelnika GŠ SV Glavaša, da od leta 2015 in opravljenih več kot 110 tisoč raznih nalog v podporo policiji pri širšem varovanju državne meje in več desetletjih delovanja v tujini, večjih zlorab in prekoračitev pooblastil niso zaznali. To je prva, ki se je zgodila in o njej se bodo še pogovarjali, ko bo preiskava tudi zaključena.