V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.531 klicev. Med 588 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 156 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

V 143 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 2 voznikoma zasegli vozili, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 7.06 sta na regionalni cesti Postojna–Razdrto, pri odcepu za Goriče, občina Postojna, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna pri oskrbi dveh poškodovanih osebi, ki so ju prepeljali v ZD Postojna. O dogodku je bil obveščen OKC Koper.

Ob 8.13 so na ljubljanski južni obvoznici pri razcepu Malence v smeri proti Dolenjski trčili osebni vozili in tovorno vozilo. Ob prihodu gasilcev GB Ljubljana so bili vsi udeleženci v nesreči izven vozil in nepoškodovani. Gasilci so na enemu vozilu odklopili akumulator.

Ob 13.29 se je na Cesti bratstva in enotnosti v Metliki motorist zaletel v osebno vozilo. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, na motorju odklopili akumulator ter posipali in očistili razlite motorne tekočine. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Metlika so na kraju oskrbeli poškodovanega motorista in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 18.12 se je na lokalni cesti Kamnik–Velika Lašna kolesar zaletel v mladoletnega otroka. Pri tem sta se oba poškodovala. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP Kamnik pri oskrbi poškodovanih. Reševalci NMP Kamnik so poškodovani osebi oskrbeli in ju odpeljali na nadaljnje zdravljenje.

Ob 21.39 sta v ulici Pod Hriberco v Vitanju trčili osebni vozili. Gasilci PGD Zreče so kraj dogodka zavarovali, nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, nudili pomoč policiji pri usmerjanju, osvetljevali kraj, odklopili akumulatorja in vozišče očistili z vpojnimi sredstvi.

Ob 22.53 se je na Cesti med vinogradi v naselju Bertoki v občini Koper pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Reševalci NMP so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Izola. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so eni osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 23 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, po 5 kaznivih dejanj ponarejanje denarja in grožnje, 4 kazniva dejanja nasilja v družini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 kaznivo dejanje povzročitev telesne poškodbe in drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 86 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 47 na območju PU Novo mesto, 33 na območju PU Koper, 4 na območju PU Kranj in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (21), Turčije (16) in Ruske federacije (12).

Spletno uredništvo, M.V.