Na območju Policijske uprave Koper so od petka 2.7. 021 do ponedeljka 5.7.2021 do 06.00, obravnavali 95 ilegalnih prebežnikov.

V petek so policisti skupno prijeli 45 ilegalnih prebežnikov; pri Kozini so prijeli 15  državljanov  Afganistana; v Kortinah 1 državljana Pakistana; v Hrpeljah 1 državljana  Afganistana; na Kastelcu 1 državljana Afganistana; pri Tubljah 4 mladoletni državljani Afganistana, ki so zaprosili za azil; pri Brežcu 9 državljanov Afganistana, 2 državljana Pakistana in 1 državljan Nepala;  med  Kozino  in  Klancem  pa  nato še 7 državljanov Afganistana, 1 državljana  Pakistana, 1 državljana  Irana, 1 državljana Indije in 1
državljana Mjanmara. Vsi, razen 4 Afganistancev, ki so zaprosili za azil, so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V  soboto  so policisti skupno prijeli 13 ilegalnih prebežnikov; Pri Brežcu sta bila prijeta  2 državljana Irana; pri Ospu 6 državljanov Afganistana; Pri Obrovu 2 državljana Kosova in 1 državljana Albanije; pri Rakitovcu 2 državljana Sirije; Osebe so bile vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

V  nedeljo  so  policisti  skupno  prijeli  14  ilegalnih  prebežnikov; Pri Kastelcu so prijeli 1 državljana Pakistana; v Podgorju 4 državljane Irana in kasneje še 4 državljane Afganistana, ki so zaprosili za azil; v Pregari pa še 5 državljanov Kosova. 4 državljani Afganistana so bili nastanjeni v azilni dom, ostali bodo vračani hrvaškim varnostnim organom.

V  ponedeljek do 6.00 so policisti skupno prijeli 23 ilegalnih prebežnikov, in sicer pri Movražu, kjer je bilo prijetih 5 državljanov Palestine, 6 državljanov Iraka in 12 državljanov Kuvajta. Vsi so zaprosili za azil zato bodo nameščeni v azilni dom v Ljubljano.

Uredništvo