Policisti policijske uprave Ljubljana so bili v nedeljo 16.9. obveščeni o dveh prometnih nesrečah z udeležbo motoristov, in sicer okoli 14.30 v Kalcah pri Logatcu. Voznik motornega kolesa Honda je vozil po regionalni cesti od Logatca skozi Kalce. V križišču za Postojno je zapeljal na sredino vozišča in zaradi peska na vozišču izgubil oblast nad motorjem. Pri padcu z motorja se je poškodoval. Po podatkih policije naj bi utrpel lahke telesne poškodbe.

O drugi nesreči so bili obveščeni okrog 18.15 pri kraju Selšček. Voznik motornega kolesa je vozil po cesti Begunje – Rakitna, približno 1 km iz naselja Selšček je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v robnik ob cesti. Pri tem je padel z motorja v kamnito brežino in obležal. Po prvih podatkih policije naj bi utrpel lahke telesne poškodbe.

15. 9. je v Prestranku nekdo vlomil v hišo. Storilec je preiskal prostore in si protipravno prilastil tablični računalnik znamke Apple ter spominsko broško z železniškim znakom iz kovine. Lastnik je bil oškodovan za 1.000 evrov.

17. 9. ob 11.15 je bila prometna nesreča na stari cesti smer Ljubljana – Nova Gorica, v Razdrtem. Po prvih podatkih je 80-letni voznik osebnega avtomobila izsilil prednost 40-letnemu motoristu iz Italije. Ta se je pri padcu huje poškodoval, ponj je priletel helikopter in ga odpeljal v UKC Ljubljana.

Med vikendom so policisti na območju policijske uprave Koper prijeli 43 ilegalnih migrantov
(od teh 21 v soboto dopoldan v Račicah). Štirje so zaprosili za mednarodno
zaščito, ostali bodo vrnjeni na Hrvaško.

 

 

Uredništvo