V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.648 klicev. Med 642 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 156 prometnih nesreč, 64 kršitev javnega reda in miru ter 105 kaznivih dejanj.

V 129 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 22 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je 1 oseba umrla. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozila.

Ob 2.55 sta na štajerski avtocesti za izvozom Trojane, smer Maribor, občina Lukovica, trčili tovorno in osebno vozilo. Gasilci PGE Celje in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilih, z vpojnim sredstvom posuli po razlitih motornih tekočinah ter nudili pomoč reševalcem NMP Domžale in policiji. V nesreči poškodovani osebi so na kraju oskrbeli, eno osebo pa so nato reševalci prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Ob 7.49 sta v Šalari v občini Koper trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovane osebe. Slednji so jo prepeljali v SB Izola.

Ob 8.15 se je na avtocesti med priključkoma Dobruška vas in Kronovo, občin Škocjan, pri nalaganju pokvarjenega vozila na vozilo avtovleke poškodoval lastnik vozila. Gasilci GRC Novo mesto so opravili ogled in zavarovali kraj dogodka. Reševalci NMP ZD Novo mesto so poškodovanca oskrbeli in odpeljali SB Novo mesto.

Ob 9.06 sta na Zaloški cesti v Ljubljani trčili osebni vozili, pri čemer se je eno od teh prevrnilo na streho. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator ter z nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Eno lažje poškodovano osebo so na kraju oskrbeli mimoidoči.

Ob 11.11 sta v naselju Placar, občina Destrnik, bočno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 12.48 je na mejnemu prehodu Škofije v občini Koper osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo cestišča. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nudili pomoč trem poškodovanim osebam do prihoda reševalcev NMP. Osebe so bile prepeljane v bolnišnico Izola in Trst.

Ob 13.05 sta na cesti Kozina–Starod na križišču za Artviže v občini Hrpelje-Kozina trčila motorno kolo in osebno vozilo. Gasilci PGD Materija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili prvo pomoč poškodovani osebi in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu v reševalno vozilo. Slednji so osebo prepeljali v SB Izola.

Ob 13.23 sta v Podnanosu, občina Vipava, trčila osebno vozilo in traktor. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, prečrpali pogonsko gorivo iz traktorja, postavili traktor na kolesa, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi dveh poškodovanih oseb.

Ob 15.10 sta na glavni cesti v Šentrupertu, občina Braslovče, trčila osebno vozilo in traktor. Gasilci PGE Celje in PGD Trnava so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 15.30 sta na lokalni cesti Trebižani–Erzelj v občini Vipava trčila osebno vozilo in kolo. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka ter nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina, ki so poškodovano kolesarko oskrbeli in odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Huda prometna nesreča se je zgodila na območju Ruš. Po poročanju 24 ur je 28-letnik  skupaj s 46-letnim sopotnikom na območju Ruš zapeljal izven vozišča ter trčil v štor, zaradi česar se je vozilo prevrnilo. 28-letni voznik se je v nesreči huje poškodoval, 46-letniku pa žal ni bilo več pomoči.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 50 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 27 poškodovanj tuje stvari, 20 vlomov, 4 kazniva dejanja nasilja v družini, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, povzročitev telesnih poškodb in ponarejanje denarja, 2 grožnji ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje listin in rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 107 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 101 na območju PU Novo mesto ter po 2 na območju PU Celje, PU Koper in PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (28), Maroka (26) in Bangladeša (24).

 

 

Spletno uredništvo