Lažne novice, ki jih radi lansirajo levi mediji, med njimi tudi POP TV so očitno nekaj normalnega v naši državi. Novinarji bi morali ljudem sporočati resnico, kar je tudi bistvo novinarjev. A očitno pri nas ne gre tako preprosto.

Kje je resnica o milijonih mask?

Tako je oddaja, ki jo vodi Uroš Slak, 24 ur zvečer predstavljal lažno novico:  “Potem, ko smo v torek razkrili, da vlada Janeza Janše kar 12 dni ni bila sposobna nabaviti opreme iz Kitajske (gre za skoraj šest milijonov kosov, ki jih ima na Kitajskem za Slovenijo pripravljenih Alibaba), so nam včeraj iz Pošte Slovenije sporočili, da še vedno nimajo vseh navodil od pristojnih za izpeljavo posla.”

A so se je na to lažno novico odzvali v oddaji Faktor na TV3 in resnico o maskah privlekli na plan. V interesu vsakega medija je korektno obveščene javnosti in zato je potrebno pisati resnico. NE DRŽI, DA ŽE ŽE 12 DNI ČAKA 6 MILIJONOV MASK ZA SLOVENIJO, KI SE NE ZGANE. Drži pa, da je dobavitelj mask Alibaba, ni dostavil ustreznih certifikatov. Ker pa dobavitelj zahteva (brez certifikatov) 100% predplačilo, česar država ne počne, je posel prevzela Pošta Slovenije. Torej. Dragi POP TV-jevci ALIBABA MORA DOSTAVITI USTREZNE CERTIFIKATE IN KO JIH BO, BO SLOVENIJA SKUPAJ Z USTREZNIMI CERTIFIKATI MASKE PRI NJIH TUDI NAROČILA IN JIH POTEM TUDI PLAČALA. Vse jasno POP TV?

“Zakaj novinarji POP TV raje verjamejo Kitajcem, kot naši slovenski civilni zaščiti, pa je drugo vprašanje,” se sprašuje tudi Aljuš Pertinač v oddaji Faktor.

Več o tem, pa si oglejte v spodnji oddaji Faktor:

Članek je bil prvotno objavljen tukaj.

Uredništvo