22-letna levičarska aktivistka Nika Huliganjetta se v zadnjem času zavzeto zavzema za fizične delavce in delavke in poudarja, da je največji zločin zanjo, da se te požrtvovalnosti ne ceni ne finančno, ne kako drugače. “Požrtvovalno delajo in skrbijo za, bodimo iskreni, naše preživetje in to ne le danes, temveč vedno!” poudarja v protestih proti aktualni vladi. Ob tem pa je nedvomno zanimiv podatek, da sama v življenju sploh še ni nikoli trdo delala. Bolj jo namreč zaposluje aktivizem pri Mladih za podnebno pravičnost, ki so polni idej, kako zavirati razvoj in pahniti človeštvo v revščino.

Aktivistka moldavskega porekla, katere resnično ime je Nicoleta Nour, v Ljubljani študira mikrobiologijo, velik del svojega časa pa bolj kot študiju namenja radikalnemu aktivizmu. Pred kratkim je na natečaju napisala esej o domnevni podnebni krizi, vlogi delavcev in družbe. Sodeč po fotografijah ji v življenju ne gre težko. Tako kot švedska mladoletna eko bojevnica Greta Thunberg se namreč vozi z jadrnicami in uživa življenja.

Foto: Twitter

Ko so se na omrežjih pojavile slike nasmejane aktivistke med jadranjem, so jo označili za kaviar socialistično-anarhistko pod “eko” krinko. S svojimi objavami namreč poskuša ustvarja vtis, kot da sama dobro ve, kako težko je delati v težkih fizičnih pogojih. “Kdo drži to državo pokonci? Državljani, državljanke, delavci. In trenutno nam vlada nekdo, ki nas ima za klovne. A to le zato, ker smo pozabili, da smo mi država. Še enkrat hvala vsem delavkam in delavcem. Pozivam k medsebojni skrbi in drznemu zahtevanju tega, kar nam pripada, sploh ko bo minil čas epidemije. Solidarnostni pozdrav s periferije. Naj bo večna prodornost in odločnost na naši strani! Hrane bomo imeli dovolj. Se vidimo na ulicah,” je navajala.

Anarhistična Nicoleta: Dokler bomo postavljali nove vladarje gor, bomo vodeni
Med vrsticami je bil seveda v prvem planu protest proti vladi. Dala je namreč vedeti, da bo vlada odpeketala takoj, ko bodo ljudje na ulicah združeni. Več kot očitno je, da so ji anarhistična prepričanja blizu, saj je nedavno na svoji spletni strani delila objavo Facebook skupine [A] Infoshop, ki se označuje kot center anarhizma, kjer le-ta poziva k udeležbi na protestu s kolesi. Pri tem je zapisala: “Se veliko ljudi (tudi jaz sama) najverjetneje sprašuje in kaj pol, če gre ta vlada dol? Dokler bomo postavljali nove vladarje gor, bomo vodeni. Zastopniška demokracija ni dovolj demokratična! Več moči navadnim ljudem! Navadni ljudje pa moramo razmisliti kaj sploh narediti s to močjo. Kako želimo živeti, kaj želimo v državi spremeniti, ohraniti, kaj v lokalni občini?”

Vir: Printscreen

Spomnimo. Po našem prvem poročanju o spletnem podzemlju skrajnih levičarjev se je na družbenem omrežju za naše poročanje zahvalila Nicoleta. Najprej se je norčevala iz našega članka, kmalu zatem pa se je izkazalo, da je pri svojem ekstremizmu povezana s poslancem skrajne Levice Primožem Siterjem. S Siterjem sta se namreč norčevala iz delavnih ljudi. Kot je dobro znano, Siter pri svojih 40 letih do sedaj nima prav veliko delovnih izkušenj, funkcija poslanca skrajne Levice pa je pravzaprav njegova prva resna “služba”. Kot kaže, si po isti poti prizadeva iti tudi mlada aktivistka, saj je jasno zapisala, da upa, da nikoli ne bo imela niti dneva delovne dobe!

Foto: posnetek zaslona

Naravnost žaljivo in neokusno  je, da se osebe, kot je Nicoleta, navzven delajo kot največji pravičniki in zagovorniki delavskih pravic, na drugi strani pa sploh ne vedo, kakšno je pravo delo, saj so bolj kot z delom zaposleni z uživanjem na jadrnicah in aktivizmom. Ni kaj, res je težko življenje kaviar levičarjev.

Članek je bil prvotno objavljen TUKAJ.

Uredništvo