Včeraj nekaj pred 17. uro je na primorski avtocesti med Logatcem in Vrhniko v smeri Ljubljane prišlo do prometne nesreče v kateri je udeleženo več osebnih in tovornih vozil. Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo na odseku do treh trčenj in sicer:

48-letni državljan Poljske s tovornim vozilom ni vozil po sredini voznega pasu, ter zato trčil v prikolico s prometno signalizacijo, ki je na odstavnem pasu označevala dela na cesti. Prikolico s signalizacijo je po trčenju odbilo na vozni pas, kjer je obstala in je zato prišlo še do dveh ločenih trčenj. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Neposredno za navedeno prometno nesrečo je naletno trčenje treh tovornih vozil, zaradi prekratke varnostne razdalje povzročil 33- letni državljan Madžarske s tovornim vozilom z naloženimi več vozili. Eden od udeležencev je lažje poškodovan. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V tretji nesreči je 28-letni državljan Avstrije s kombijem zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v dve osebni vozili pred seboj, ki sta se ustavili zaradi predhodnih prometnih nesreč. Vozniku je bil izdan plačilni nalog. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Nobeden od voznikov ni vozil pod vplivom alkohola, vsi pa so globo poravnali na kraju.

Je pa posledično zastal promet čez Logatec, saj so vozniki staro cesto proti Vrhniki uporabljali kot obvoz.

Uredništvo