Po podatkih Požareporta naj bi nagrada, ki je bo deležen Robert Golob, znašala kar 1,9 milijona evrov bruto. Uradni podatki bodo morda na voljo že v naslednjem tednu, ko bo potekala seja nadzornega sveta krovne družbe Gen Energija, letno poročilo mora sicer obravnavati tudi skupščina Geni-i. Bo pa ob tem tudi zanimivo videti, ali bo predsednik vlade držal svojo predvolilno obljubo in nagrado razdelil med devet humanitarnih organizacij iz vse Slovenije. 

Požareport danes poroča, da po njihovih zanesljivih informacijah Robertu Golobu “poleg prihodkov iz redne plače, ki znašajo več kot 400 tisoč evrov (bruto), pripada še posebna nagrada v skupni vrednosti 1,9 milijona evrov, prav tako bruto“. To naj bi bilo razvidno iz letnega poročila Gen-i za leto 2021, ki sicer še ni uradno. Na portalu so še pojasnili, da je do tega visokega zneska prišlo zaradi specifične Golobove pogodbe in dobičkov družbe Gen-i v preteklem letu. Poskrbljeno naj bi bilo tudi za druge člane uprave – Igor Koprivnikar, ki je danes predsednik uprave, naj bi poleg plače tako dobil dober milijon evrov nagrade.

“Pri tej posebni finančni nagradi za sedanjega predsednika vlade gre za denar iz državne energetike, medtem ko se – prav zaradi podražitve energentov, tudi na strani Gen-i – dogaja še neobvladljiva draginja. Je pa Robert Golob, spomnimo, pod medijskimi žarometi predvolilne kampanje obljubil, da bo to nagrado razdelil med tako imenovane nevladne organizacije,” je še spomnil Bojan Požar. “Višja kot bo nagrada, bolj bom srečen,” je konec januarja poudaril Golob in ob tem pojasnil, da jo bo razpršil med devet humanitarnih organizacij iz vse Slovenije. Takrat je sicer tudi pojasnil, da se še ne ve, kakšna bo nagrada, “saj je to odvisno od lastnikov, revizorja in skupščine, ki bo junija, ko bo stanje v državi bistveno drugačno kot zdaj“. Je pa povedal, da je bilo leto 2021  najuspešnejše za Gen-i. Prihodki so bili s skoraj 3,4 milijarde evrov za 50 odstotkov višji od načrta, čisti dobiček pa je bil na letni ravni za štirikrat večji.

Uredništvo