V Ilirski Bistrici se je pričel odvijati že 33. mesec kulture, ki poteka ob obletnici rojstva slovenskega pesnika Dragotina Ketteja. 19. januar je namreč tudi občinski kulturni praznik. Leta 1976 je tedanja Občinska kulturna skupnost 22. januarja na svečani seji skupščine, ki je bila posvečena 100-letnici rojstva pesnika Dragotina Ketteja, rojenega 19. januarja 1876 na Premu, sprejela sklep, da se 19. januar, dan pesnikovega rojstva, razglasi za kulturni praznik Občine Ilirska Bistrica.

V okviru meseca kulture se bo zvrstilo vrsto zanimivih prireditev, katerih razpored in kdaj se bodo odvijale dobite TUKAJ.

Ena bolj zanimivih prireditev bo vsekakor komedija Čakalnica v kateri nastopata Janez Hočevar – Rifle in pa Lado Bizovičar, na sporedu pa bo 3. februarja.

Opis predstave:

vir: FB

“Rifle in Lado se znajdeta na koncu tunela, v čakalnici za odhod v onostranstvo. V Čakalnici čas ni več dimenzija, ni novinarjev in medijev, socialnih omrežij, telefonov in televizije. Dobrodošli v svet po smrti, v katerem sta naša junaka prisiljena razgaliti svoji komedijantski duši. Priče smo soočenju dveh generacij, dveh karier in dveh osebnosti, ki sta med seboj skrivnostno povezani. Na odru se o tako smrtno resnih stvareh še nikoli ni govorilo tako drzno in za crknit smešno. Pripravite se na napet fantazijski večer, poln presenečenj in smeha, ki si ga boste zapomnili do konca – in še dlje!”

Uredništvo