Policisti v Cerknici so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v četrtek in petek prijeli 19 tujcev  (drž. Maroka, Alžirije, Palestine, Iraka, Egipta in Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili v krajih Babno polje, Otavice in Podgori pri Ložu. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Pri  prijetju  tujcev  v Podgori pri Ložu so policisti prijeli državljana Litve, ki je prevažal in organiziral prevoz tujcev. Odrejeno mu je  bilo  pridržanje, predkazenski postopek in zbiranje obvestil glede suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države pa še poteka.

V Ilirski Bistrici pa so policisti od četrtka, 8. 8. 2019 od 6.00 ure, do 9. 8. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 12 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo.

Prav tako pa policisti Ilirske Bistrice obravnavajo dva državljana Pakistana, zaradi suma storitve kaznivega dejanja.
Ob 20.43 so policisti v Obrovu ustavili osebni avto, italijanskih registrskih številk. Voznik in sopotnik sta bila državljana Pakistana, z urejenim statusom v Italiji, v vozilu pa je bilo še 5 državljanov Irana ter eden v prtljažniku. Voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so vozilo zasegli. Pakistancema sledi kazenska ovadba, vseh 6 državljanov
Irana je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Uredništvo