V ponedeljek 27.5. so policisti ob 22. uri prejeli obvestilo domačina  obvestil, da je šlo v Pregarjah mimo njegove hiše več migrantov. Policisti so prijeli 7 državljanov Pakistana in 8 državljanov Afganistana, ki bodo vrnjeni na Hrvaško.
Ob  5.  uri  zjutraj  pa  so v Ilirski Bistrici prijeli še štiri državljane Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

Pri Zabičah so policisti prijeli dva državljana Pakistana, ki bosta vrnjena na  Hrvaško.  Popoldan  so  pri  Zemunski  vasi  prijeli  še dva državljana Turčije, ki bosta vrnjena na Hrvaško.

Prav tako v ponedeljek dopoldan so ilirskobistriški policisti na cesti Dolenjski potok – Trpčane  prijeli  12  tujcev,  eden  je državljan Kosova, ostali državljani Turčije. 38-letni  državljan Kosova, ki živi na Hrvaškem, je  bil identificiran kot vodič in mu sledi kazenska ovadba, ostali bodo vrnjeni na Hrvaško.

Včeraj pa so policisti policijske uprave Koper obravnavali kar 51 oseb, ki so nedovoljeno
prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. 37 oseb so obravnavali policisti v Ilirski Bistrici, 13 oseb v Kopru in eno osebo v Kozini.

6 oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, ostali bodo vrnjeni po opravljenih postopkih hrvaškim varnostnim organom.
Obravnavani nedovoljeni prehodi po državljanstvih:
Pakistan       40x
Afganistan      8x
Iran               2x
Indija            1x

Uredništvo