V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.359 klicev. Med 544 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 89 prometnih nesreč, 73 kršitev javnega reda in miru ter 87 kaznivih dejanj.

V 74 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 6.46 je na avtocesti med priključkoma Mirna Peč in Novo mesto-zahod v smeri Obrežja, občina Novo mesto, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se zaletelo v odbojno ograjo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, izvlekli vozilo in pomagali avto vleki. Reševalci NMP Novo mesto so na kraju pregledali voznico. Za odstranitev posledic nesreče so poskrbeli dežurni delavci Darsa.

Ob 15.17 je v Gornjem Brezovem, občina Sevnica, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste. Gasilci PGD Sevnica zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in izvlekli vozilo nazaj na cestišče. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v SB Brežice.

29. 4. 2023 ob 15.55 se je v naselju Ljutomer zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla. 86 letni voznik osebnega avtomobila je vozil po Vrtni ulici v Ljutomeru, v smeri prednostne, regionalne ceste I. reda. Zapeljal je na regionalno cesto v trenutku, ko je iz smeri Noršincev pripeljal 61 letni voznik motornega kolesa, ki je trčil v osebni avtomobil in padel po vozišču. Voznik motornega kolesa je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Ob 18.00 je na cesti Gorjansko–Brestovica pri Komnu, občina Komen, padel motorist. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine, nudili pomoč reševalcem NMP Sežana in motorno kolo odstranili s cestišča. V prometni nesreči se je poškodoval motorist, ki so ga reševalci NMP prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Ob 22.09 sta na Kamniški cesti v Spodnjih Jaršah, občina Domžale, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Na kraju je bila policija in reševalci NMP Domžale.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 56 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. Pet kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 22 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe, 3 nasilja v družini, 2 drzni tatvini ter 2 grožnji.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 123 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 90 na območju PU Novo mesto, 33 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (32), Rusije (26), Sirije (17).

Spletno uredništvo, M.V.