V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 910 klicev. Med 368 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 44 prometnih nesreč, 44 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

V 38 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 4 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 huje telesno poškodovani. 1 oseba je v prometni nesreči izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Ob 8.11 je na avtocesti Šentrupert–Vransko v občini Vransko osebno vozilo trčilo v obcestno ograjo. Gasilci PGE Celje in CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 14.13 je na avtocestnem odseku Unec–Logatec v občini Logatec kombinirano vozilo trčilo v odbojno ograjo. Vozilo se je prevrnilo preko ograje in obtičalo na nasprotnem vozišču. Gasilci PGD Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz zverižene pločevine rešili preminulega voznika in iz vozila odstranili posode s pogonskim gorivom. V času nesreče je bila zaprta avtocesta v obe smeri.38 letni državljan Nemčije je vozil kombinirano vozilo od Unca proti Logatcu, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti po končanem prehitevanju z vozilom trčil v varnostno ograjo, od koder se je vozilo preko ograje prevrnilo na zelenico med voziščema. V nesreči se je voznik tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Ob 14.36 sta v Strunjanu v občini Piran trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem NMP. Ena poškodovana oseba je bila prepeljana v SB Izola.

Ob 16.34 sta na razcepu Malence, občina Ljubljana, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč udeležencem do prihoda reševalcev NMP.

Ob 17.02 je na južni ljubljanski obvoznici v smeri Kozarij, občina Ljubljana, osebno vozilo zapeljalo v jarek. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in na vozilu odklopili akumulator. Zdravnica je na kraju preventivno pregledala osebi.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 19 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Ob 17.09 je v Križni jami, občina Cerknica, zaradi povečane količine padavin ostalo ujetih pet oseb. Posredujejo jamarski reševalci JRS Postojna, Ljubljana in Novo mesto z jamarskimi potapljači in gasilci PGD Cerknica, ki razsvetljujejo kraj dogodka in nudijo logistično pomoč jamarskim reševalcem. Reševanje in oskrba sta v teku. Obveščene so vse pristojne službe. 7.1. ob 21.21 potapljači so se vrnili iz jame, ujeti so v redu, imajo vse kar potrebujejo. Voda upada, ampak trenutno vodostaj še ne dopušča reševanja. Ponovni potop bo čez 12ur. 8.1. ob 6.35 voda vidno upada, potapljači se pripravljajo za vstop, predvideva se da bodo ujeti do večera zunaj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili po 20 vlomov in tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, 5 povzročitev telesne poškodbe, po 4 grožnje in nasilja v družini ter po 1 rop, kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje denarja in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 138 oseb, 129 na območju PU Novo mesto, 6 na območju PU Celje in 3 območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Sirije (90), Afganistana (16) in Turčije (11).

Spletno uredništvo