V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1646 klicev. Med 645 interventnimi dogodki so med drugim obravnavali 145 prometnih nesreč, 67 kršitev javnega reda in miru ter 103 kazniva dejanja.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 131 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 12 z lahko telesno poškodbo in 2 prometni nesreči s hudo telesno poškodbo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper, Novo mesto in Nova Gorica.

Ob 8.37 je pri naselju Gorenje Polje, občina Dolenjske Toplice, ob cesti gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Dolenjske Toplice so požar na vozilu pogasili in pomagali vlečni službi. Vozilo je uničeno.

Ob 13.57 je na avtocesti Divača–Senožeče, občina Divača, tovorno vozilo zapeljalo v obcestni jarek in se prevrnilo na streho. Gasilci ZGRS in PGD Senožeče so zavarovali kraj dogodka, s tehničnem posegom rešili voznika vozila, odklopili akumulator in nudili pomoč drugim reševalnim službam. Poškodovanega voznika so reševalci NMP prepeljali v SB Izola.

Ob 15.37 je na avtocesti pri naselju Ribnica, občina Brežice, osebno vozilo trčilo v zaščitno ograjo. Gasilci PGE Krško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč vlečni službi. Poškodovanih ni bilo.

Okoli 16. ure se je na Betettovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik mopeda, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval.

Okoli 18. ure se je na Pokopališki ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju desno v krožišču odvzel prednost kolesarki na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala.

Ob 18.16 so v bližini naselja Bohinjska Bistrica, občina Bohinj, trčili motorno kolo in osebni vozili. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč ponesrečenemu do prihoda reševalcev NMP, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč pri nalaganju vozil na avtovleko. Ena oseba je bila prepeljana v SB Jesenice.

Ob 19.10 je na avtocesti med Razdrtim in Senožečami, občina Divača, gorelo tovorno vozilo s polpriklopnikom na katerem so bile naložene bale papirja. Gasilci ZGRS Sežana, PGD Postojna, Senožeče in Razdrto so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, nudili pomoč avto vleki pri odstranitvi vozila s cestišča, ter še dodatno zalivali bale papirja med prekladanjem na drugo tovorno vozilo. V požaru sta bila tovorno vozilo in prikolica uničena.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 48 intervencij na javnem kraju in 19 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Murska Sobota. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 2 osebama na območju Policijskih uprav Celje in Nova Gorica.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 57 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, 3 ponarejanja denarja, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini in 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 159 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 148 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (65), Maroka (23) in Turčije (19).

Spletno uredništvo