Policisti so v soboto popoldan prejeli prijavo državljanov Nemčije, ki so jih okradli na počivališču Lom. Ob odhodu iz vozila naj bi mož zaklenil vozilo s ključem na daljinsko upravljanje, ko so se vrnili, je bila ženina torbica razmetana na zadnjem sedežu avtomobila. Ukradli so jim gotovino.

V nedeljo popoldan so v Postojni ustavili 14-letnega voznika mopeda, ki ni registriran, voznik pa nima vozniškega dovoljenja. Vozilo zaseženo, sledi obvestilo Centru za socialno delo.

V Pivki je pes domačinke ugriznil dva otroka (enega v goleno, drugega v stegno). Sledi obvestilo VURS-u o ugrizu psa in hitri postopek po ZZZiv.

Zvečer je bil v Jelšanah samoudeležen v prometni nesreči 30-letni državljan Hrvaške, ki je zapeljal v desno in poškodoval obe desni pnevmatiki. Alkotest mu je pokazal 0,92 mg/l alkohola. Odrejeno pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Danes zjutraj ob 3.11 pa je na Razdrtem 26-letni voznik iz Novega mesta trčil v divjega
prašiča. Napihal je 0.46 mg/l, sledi mu plačilni nalog.

Ilegalne migracije:

V preteklem vikendu so policisti na območju Policijske uprave Koper prijeli 72 ilegalnih migrantov, in sicer v petek 28 x Afganistan, 1 x Libija, 1 x Nepal in 1 x Kosovo (= 31), v soboto 20 x Afganistan, 13 x Pakistan, 1 x Turčija in 1 x Iran (= 35) in v nedeljo 4 x Afganistan in 2 x Albanija (=6). Poleg tega so nam italijanski varnostni organi vrnili sedem tujcev (5 x Pakistan in 2 x Afganistan).

V petek dopoldan so policisti pri Podgorju prijeli skupino migrantov. Ugotovili so vodiča, 21-letnega državljana Kosova. S kazensko ovadbo je bil že priveden k preiskovalnemu  sodniku, ki je zanj odredil pripor.
V soboto ob 19.20 so pri Podgorju ustavili 44-letnega državljana Ukrajine, ki je prevažal 18 državljanov Pakistana. S kazensko ovadbo je bil že priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je tudi zanj odredil pripor.
V nedeljo ob 4.11 so v Kosezah ustavili kombi, ki ga je vozil 23-letni državljan Ukrajine. Prevažal je 12 ilegalnih migrantov, državljanov Pakistana. Postopki so še v teku.

Uredništvo