V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.425 klicev. Med 554 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 133 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru, ter 89 kaznivih dejanj.

V 118 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Ob 0.36 je v Ulici XIV. divizije v Celju osebno vozilo zapeljalo v fontano. Gasilci PGE Celje so vozilo dvignili in postavili na cestišče. Poškodovanih ni bilo.

Ob 2.40 je v Zabukovju, občina Kranj, kombinirano vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci GARS Kranj so ga potegnili na cestišče.

Ob 8.43 je na železniški progi v bližini naselja Hudo, občina Novo mesto, vlak povozil pešca. Gasilci GRC Novo mesto so ponesrečenega oskrbeli na kraju dogodka in prenesli do reševalnega vozila. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so ga prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 10.33 je v Mislinji prišlo do naleta dveh osebnih vozil. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali kraj dogodka, odstranili osebni vozili s cestišča, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa in cestnemu podjetju pri odstranjevanju razbitin. Reševalci ZRCK so tri poškodovane osebe prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 11.52 je na Golniški cesti v naselju Mlaka pri Kranju, občina Kranj, osebno vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj nesreče, na vozilu odklopili akumulator ter vozilo dvignili in postavili nazaj na cesto. Poškodovano osebo so prevzeli reševalci NMP Kranj.

Ob 13.24 sta na regionalni cesti Celje–Vojnik v naselju Arclin, občina Vojnik, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozili, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda NMP ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in transportu poškodovanke do reševalnega vozila, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine, odstranili vozilo s cestišča in ga počistili. Poškodovana voznica je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UC Celje.

Ob 15.50 je v naselju Marjeta na Dravskem polju, občina Starše, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in trčila v drevo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Reševalci NMP Maribor so poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor.

Ob 15.50 je v naselju Marjeta na Dravskem polju, občina Starše, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in trčila v drevo. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Reševalci NMP Maribor so poškodovano osebo prepeljali v UKC Maribor.

Ob 21.24 je v Vrbi, občina Dobrna, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo v potok. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, vozilo izvlekli iz potoka ter nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Celje. Slednji so jo prepeljali v SB Celje.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 26 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 vlomov, 31 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 4 ponarejanja denarja, 4 nasilja v družini, 2 grožnji, ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države
Včeraj popoldan so policisti na območju Logatca, ustavili osebno vozilo avstrijskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je madžarska državljanka v vozilu prevažala 3 tujce (državljane Turčije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanki Madžarske je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 98 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 94 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Nova Gorica in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (34), Maroka (22) in Afganistana (16).

Spletno uredništvo