Po poročanju nekaterih medijev, naj bi Upravna enota Logatec včeraj izdala gradbeno dovoljenje za izgradnjo prizidka k OŠ 8 talcev v Dolnjem Logatcu.

Po dostopnih informacijah, naj bi bil zaključen že tudi izbor izvajalca del in sicer naj bi tako šolo, kot kuhinjo gradilo podjetje Lesnina MG Oprema, d.d.

Naj spomnimo, da se je problematika prostorske stiske, začela pospešeno reševati, ko so stranke SDS, NaNo in SD, maja lansko leto zahtevale sklic izredne seje občinskega sveta, na kateri se je kasneje predstavilo celotno stanje, ki je bilo precej bolj pereče kot je se je zdelo na prvi pogled.

Na tej seji so svetniki soglasno sklenili, da mora občina takoj pristopiti k reševanju problematike, ustanovljenih je bilo kar nekaj posvetovalnih teles, največji del bremena pa je prevzela občinska uprava, ki je morala pripraviti vso dokumentacijo. Ampak se je ves ta trud izplačal, saj je logaška občina potrebovala manj kot leto dni od začetka priprav, do začetka realizacije projekta. Ob pogledu na nekatere druge projekte v občini je realizacija tega potekala zelo hitro, kar pomeni, da se da, če se le hoče.

Vsekakor velja pohvala vsem vpletenim, ki so se v preteklem letu trudili, da bi otroci čimprej dobili prostore, ki jih potrebujejo za učinkovito učenje.

Uredništvo