Po poročanju portala nova24tv.si se je danes zjutraj zgodilo tisto, kar se je v preteklosti že napovedovalo. Bosanski voznik je namreč povzročil hudo nesrečno na primorski avtocesti. V njej sta bili udeleženi dve smrtni žrtvi. Po začetnem skrivanju je policija priznala, da sta umrla dva ilegalna migranta. Bosanskemu vozniku, ki je v tej tragediji edini nepoškodovan, je policija odvzela prostost zaradi kaznivega tihotapljenja.

Posledica nezakonitih prehodov je tudi današnja prometna nesreča na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko. Bosanski tihotapec je med vožnjo iz Ljubljane proti Vrhniki prehiteval tovorno vozilo, med vračanjem na vozni pas pa je vozilo začelo zanašati in je trčilo v odbojno ograjo. V kasnejših informacijah se je zvedelo, da sta umrli osebi v resnici nezakonita migranta.

V nesreči sta bili poškodovani še dve osebi in sta ostali na zdravljenju, je za radio pojasnil Branko Slivnik s centra za obveščanje. Policisti so na kraju odvzeli prostost 42-letnemu vozniku, državljanu Bosne in Hercegovine, trenutno pa še poteka zbiranje obvestil in ogled kraja glede vzroka in suma storitve kaznivega dejanja. Po poročanju STA je avtocesta v smeri proti Kopru, ki je bila zaradi nesreče več ur zaprta in je zdaj spet odprta, vendar pa je promet od južne ljubljanske obvoznice proti Brezovici zgoščen.

Nezakoniti prestopniki meje umirajo zaradi mehke vladne politike Marjana Šarca. Slika je simbolična. (Foto: STA)

Nezakoniti prestopniki meje umirajo zaradi mehke in katastrofalne politike glede ilegalnih migracij vlade Marjana Šarca. Slika je simbolična. (Foto: STA)

Posilstva, ugrabitve, utopitve, smrtne nesreče, pretepi v azilnem domu, onesnaževanje gozdov s smetmi, kaj sledi naslednja epizoda težav z nezakonitimi prebežniki meje
V Sloveniji na srečo nimamo še gromozanskih težav z zločini, kot jih imajo zaradi popuščanja in multikulturne politike z ilegalnimi migranti v Nemčiji, Švedski, Franciji, Belgiji ter v Bosni in Hercegovini. Vendar se zločini, tragedije in težave z ilegalnimi prebežniki meje v Sloveniji vsak dan vedno večje. V zadnjem času smo tako bili priča posilstvu dveh mladih deklet v Ljubljani, prav tako je šokirala ugrabitev 79- letnega Miroslava Moravca iz Bele Krajine. Žogica ukrepanja je na strani vlade Marjana Šarca in ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja. Slovenska vlada težav glede ilegalnih prebežnikov meje ne priznava, saj raje preganja vaške straže ob Kolpi.

Uredništvo