Danes  ponoči  okoli  3.  ure  smo  bili  obveščeni  o  prometni nesreči na primorski  avtocesti  v  kateri  sta  bila  udeležena  voznik (državljan Češke) tovornega vozila Volvo s polpriklopnikom in voznik (državljan Romunije) manjšega tovornega  vozila.  Z  ogledom  kraja  nesreče  in  zbranimi  obvestili  so policisti ugotovili, da je voznik iz Češke vozil po avtomobilski cesti iz smeri Unca proti Logatcu, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo kljub zaviranju in umikanju v levo s sprednjo stranjo vozila trčil v zadnjo stran  tovornega avtomobila znamke Nissan, ki je vozil pred njim po istem, desnem prometnem  pasu. Po trčenju  je  vozilo Nissan odbilo desno preko odstavnega prometnega pasu, zaradi česar je s sprednjo stranjo vozila trčil, prebil varnostno ograjo in se  prevrnil po brežini ter obstal pod avtocesto.
V vozilih  ni  bilo  potnikov.  Z  voznikoma  je  bil  opravljen  preizkus alkoholiziranosti   z  elektronskim indikatorjem alkohola kateri pa ni reagiral na alkohol. Voznik Nissana se je v  nesreči lahko telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana.

Pri ogledu kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da povzročitelj ni upošteval predpisanih počitkov. Zaradi kršitve, mu je bil izdan plačilni nalog, katerega globo je plačal na kraju.

Na odseku so v dopoldanskih urah še odpravljali posledice prometne nesreče, zaradi česar je bil zaprt vozni pas.

Uredništvo