V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.405 klicev. Med 545 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 76 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

V 58 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  3 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

 

Ob 12.19 je v Adamičevi ulici v Novem mestu osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v betonski oporni zid. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem in umaknili vozilo s cestišča. Reševalci NMP ZD Novo mesto so poškodovano voznico oskrbeli in prepeljali v novomeško bolnišnico.

Ob 12.30 se je v bližini naselja Kal – Koritnica, občina Bovec, pri padcu s kolesom poškodoval kolesar. Gasilci PGD Bovec so nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanega kolesarja.

Ob 15.27 sta v naselju Volčja Draga, občina Renče-Vogrsko, trčila motor in osebno vozilo. Gasilci JZ GRD Nova Gorica so nudili prvo pomoč poškodovanima motoristoma, sanirali cestišče in odklopili akumulator na vozilu.

Ob 15.52 sta v Drofenikovi ulici v Šentjurju trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, osebno vozilo in motorno kolo s tehničnim posegom umaknili s cestišča ter odklopili akumulatorje. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP prepeljali v SB Celje, dve pa v ZD Šentjur.

Ob 16.05 sta na primorski avtocesti na relaciji Unec–Logatec, občina Logatec, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Cerknica so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in iznosu osebe iz vozila, na poškodovanem vozilu odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Ob 17.19 je v naselju Velike Češnjice v občini Ivančna Gorica padel motorist in obležal na brežini. Gasilci PGD Stična so nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanca do reševalnega vozila.

Ob 18.12 je v naselju Videm, občina Dol pri Ljubljani, motorist zapeljal v reko Kamniška Bistrica. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečenca do reševalnega vozila. Poškodovana oseba je bila prepeljana v nadaljnjo oskrbo.

Ob 18.13 je na Cesti Zore Perello-Godina v Kopru osebno vozilo trčilo v električni skiro. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in nudili prvo pomoč poškodovani osebi.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 34 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 13 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb ter po 3 ponarejanja listin, nasilja v družini in grožnje.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 360 oseb, 341 na območju PU Novo mesto, 18 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med   obravnavanimi osebami je bilo največ državljanov Afganistana (148), Maroka (103) in Pakistana (26).

Spletno uredništvo