Po poročanju portala Nova24tv.si je med preprečevanjem prehoda meje ilegalnim migrantom prišlo do streljanja, eden od ilegalcev težko ranjen prepeljan v bolnišnico

Hrvaški notranji minister Davor Božinović je pozno ponoči dejal, poroča Jutarnji list, da je bil migrant na težko dostopnem območju blizu kraja Tuhobić, nedaleč od Delnic v Gorskem Kotarju, hudo telesno poškodovan in je bil prepeljan v bolnišnici na Reki, kjer ga operirajo. Bil pa je v skupini, ki je osumljena nezakonitega bivanja na Hrvaškem.

Uporabili so strelno orožje
“Hrvaška policija je danes okoli 17. ure varovala državno mejo in preprečevala prehod ilegalnih migrantov po ozemlju Republike Hrvaške. Skupina migrantov je najverjetneje želel priti v Slovenijo,« je dejal minister. Po doslej zbranih informacijah je do poškodbe prišlo zaradi uporabe strelnega orožja. Preiskavo bo po besedah Božinovića izvedlo pristojno okrožno državno pravobranilstvo, generalni direktor policije pa je na Reko poslal strokovno dve skupini, ena pa bo raziskala delo hrvaške policije.

Minister je tudi govoril z zdravniki v reški bolnišnici, kasneje še z zdravnikom iz kirurške ekipe. Ta mu je dejal, da gre za hudo poškodbo, operacija pa še vedno traja.

Preostalih 15 migrantov na policijski postaji
Na vprašanje, ali so bili migranti tudi oboroženi, je odgovoril, da trenutno o podrobnostih ne more govoriti, saj je odredil inšpekcijski pregled državnega pravobranilstva, ki bo v ponedeljek. Preostalih 15 migrantov pa so po njegovem na policijski postaji.

Uredništvo