Državljanom je dana možnost, da z oddajo vloge izrazite željo, da bi bili cepljeni takoj, ko bo to mogoče.

Vlada je pričela z zbiranjem interesa za cepljenje s cepivom proti covidu-19 z dovoljenjem za promet v EU, ko bo dostopno v Sloveniji. V pričakovanju cepiva proti covidu-19 vlada zato vabi državljanke in državljane, da izkažejo svoj interes za cepljenje. Svoj interes izkažete tako, da zainteresirani oddajo vlogo na portalu eUprava. Vloga se lahko odda z uporabo svoje e-identitete ali brez.

Vlogo se lahko odda v naslednjih korakih: Na strani e-uprava.gov.si si izberite kategorijo AKTUALNO, tam izberite ZBIRANJE INTERESA ZA CEPLJENJE PROTI COVID-19 in kliknite napis eUprava. Zatem si na strani izberite. Vloga za prijavo interesa za cepljenje proti COVID-19 – z uporabo e-identitete (če imate digitalno potrdilo) ali Vloga za prijavo interesa za cepljenje proti COVID-19 – brez uporabe e-identitete (če nimate elektronskega potrdila) in kliknete ZAČNITE POSTOPEK!

Vlogo brez uporabe e-identitete lahko oddajo vsi tudi tisti, ki sicer ne uporabljajo portala e-uprava. Uporabniki morajo ročno vpisati vse zahtevane podatke. Uporabnik dobi potrdilo o vlogi, ki si ga lahko natisne.

Po oddaji prejmete potrdilo o vlogi, ali pa SMS, če uporabnik navede telefonsko številko.

Uredništvo