Potem, ko je Franc Kangler napovedal protest proti vladi Marjana Šarca, so se ljudje množično odzvali tudi na družabnih omrežjih.

Množičen odziv ljudi

Tudi Franc Kangler se je na svojem facebook profilu spraševal ali se boste udeležili protesta? Odziv ljudi je velik. Skoraj vsi pa so odgovorili, da se shoda nameravajo udeležiti. Da bo to shod rumenih jopičev, je Kangler 18. septembra 2019 povedal tudi na nacionalni televiziji.

Svojo prisotnost in podporo protestom sta napovedala tudi predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša ter predsednik Slovenske ljudske vlade Marjan Podobnik. “Da se zaščitijo ljudje na podeželju, ki jih ogrožajo zveri, da se zaščitijo Ljubljančani, ki jim je ogrožena pitna voda, da se na Moravškem koncu jasno pokaže, da je nesprejemljivo, da se dolino zasiplje s strupenimi odpadki,” je v izjavi za RTV Slovenija povedal Podobnik. Voditelj Slovenske demokratske stranke Janez Janša se je odzval odločno proti aktualni oblasti s pozivom, da bo to protest proti sleparjem ter da je čas, da se v Sloveniji začne izvajati vladavina prava.

Se je pa odzvala tudi največja stranka v državi. Slovenska demokratska stranka in zapisala:

Se boste shoda udeležili tudi vi?

Uredništvo