V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.555 klicev. Med 598 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 123 prometnih nesreč, 62 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

V 109 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Ob 12.29 je v Ločici ob Savinji, občina Polzela, prišlo do prometne nesreče. Posledice so odpravili gasilci PGD Andraž nad Polzelo, Polzela in Ločica ob Savinji.

Ob 3.55 je na cesti Dravograd-Ravne vozilo zapeljalo s cestišča v razlit potok. Gasilci PGD Slovenj Gradec in PGD Dravograd so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, stabilizirali vozilo in s tehničnim posegom rešili dve ujeti osebi. Reševalci NMP so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju.

Ob 6.16 sta pri Mislinjski Dobravi, občina Slovenj Gradec, trčila kombinirano in osebno vozilo. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali mesto nesreče, nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri oskrbi in prenosu štirih poškodovanih oseb. Gasilci so še nevtralizirali razlite motorne tekočine in odstranili vozili s ceste.

Ob 8.15 je helikopter LPE z dežurno ekipo GRS na Brniku poletel v naselje Sopotnica, občina Škofja Loka, od koder je prepeljal obolelo osebo v SB Jesenice.

Ob 10.12 sta na cesti Slap ob Idrijci–Dolenja Trebuša v občini Tolmin trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj nesreče, na poškodovanih vozilih odklopili baterije, poškodovani osebi nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Tolmin in poskrbeli za nevtralizacijo razlitih motornih tekočin na vozišču.

Ob 11.00 je v naselju Log pri Žužemberku, občina Trebnje, gorelo pri električni omarici sončne elektrarne na podstrešju poslovno stanovanjskega objekta. Začetni požar so pogasili domači in zaposleni. Gasilci PGD Log in Veliki Gaber so s termovizijsko kamero pregledali prostore. Obveščene so pristojne službe.

Ob 11.35 so na območju nekdanje smodnišnice v Kamniku delavci med odpravljanjem posledic poplav našli NUS. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Gorenjske in Ljubljanske regije sta odstranila na varno protitankovsko mino kalibra 325 mm, vadbeni dimni vložek kalibra 60 mm in 3 kose vadbenih dimnih vložkov kalibra 50 mm.

Ob 13.29 se je podjetju v Ulici heroja Starihe v Črnomlju, poškodoval delavec. Reševalci NMP ZD Črnomelj so poškodovanega delavca oskrbeli na kraju. Posadka s helikopterjem SV je v spremstvu dežurne ekipe HNMP na Brniku poškodovanca prepeljala v UKC Ljubljana. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 15.20 si je na reki Soči pod naseljem Podklopca v občini Bovec, občanka med spustom z raftom izpahnila nogo. Gorski reševalci GRS Bovec, gasilci PGD Bovec in člani Društva reševalcev iz vode so osebo z raftom pripeljali na kopno, ji imobilizirali nogo in jo predali reševalcem NMP Tolmin. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Ob 15.46 sta na cesti Frankolovo–Verpete v občini Vojnik trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu obolele osebe. Poškodovanega motorista so prepeljali v SB Celje.

Ob 16.03 so na cesti Čiginj–Volče, občina Tolmin, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka do prihoda policije, na vozilih odklopili akumulatorje in poskrbeli za nevtralizacijo razlitih motornih tekočin na vozišču.

Ob 17.49 je v Stiški vasi v občini Cerklje na Gorenjskem občana pičil sršen. Gasilci PGD Cerklje in Zalog so osebo s terenskim vozilom prepeljali do mesta, kjer je pristal helikopter SV z dežurno ekipo HNMP na Brniku. Prepeljali so ga v UKC Ljubljana.

Ob 19.43 je v bližini učne poti ob gradu Višnja Gora v občini Ivančna Gorica občan našel NUS. Pripadnika državne enote za varstvo pred NUS sta zavarovala kraj najdbe in iz obdobja druge svetovne vojne najdene topovski granati kalibra 47 milimetrov, italijanske izdelave in eksplozivno granato kalibra 20 milimetrov, nemške izdelave uničila v bližnjem gozdu.

Ob 21.31 se je na Ljubljanski cesti v Kamniku pri padcu s kolesom poškodoval kolesarka. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, usmerjali promet in poškodovanki nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Kamnik.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu smo 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa smo pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru smo opravili 49 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, smo pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini smo 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji smo zabeležili 39 tatvin, 16 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 2 drzni tatvini, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 ponarejanje denarja ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 234 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 213 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Koper, 7 na območju PU Nova Gorica, 1 na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (131), Pakistana (21), Maroka (16).

Najden dron

Občan iz Velikega Ubeljskega je 8. 8. 2023 na Policijsko postajo Postojna prinesel dron znamke GoPro, ki ga je našel v gozdu, pri vodnem zajetju pri cerkvi Sv. Brica, pod Nanosom.

Najden predmet bodo policisti hranili 30 dni v prostorih Policijske postaje Postojna. Lastnik drona lahko pokliče na Policijsko postajo Postojna na telefonsko številko 05/7033400, da se dogovori za prevzem.

Spletno uredništvo