Foto: Facebook

Kljub temu, da nekateri živijo v prepričanju, da migranti na račun omejitev v luči širjenja okužb z novim koronavirusom naj ne bi več prihajali v državo na nezakonit način, lovska kamera s senzorjem gibanja dokazuje ravno nasprotno. Ko je eden izmed državljanov v skrbi za divjad v gozdu nastavil jabolka v lovišču, si ni mislil, da bo na posnetku ugledal nezakonite migrante. 

Moški je nastavil jabolka za jelenjad in prašiče na krmišču za divjad nedaleč od Gorice pri Krškem, namesto tega pa so si z njimi postregli migranti, ki so očitno na nezakonit način prešli slovensko-hrvaško mejo. Pristojne institucije so po trditvah avtorja objave na Facebooku že bile obveščene.

Bratranec nastavi jabolka za jelenjad oziroma prašiče v lovišču. Pridejo pa kapitalci,” je še zapisal avtor objave ob priloženi fotografiji na kateri so ilegalni migranti globoko v gozdu gostijo s hrano namenjeno za divjad. Fotografija je nastala 1. septembra 2020, nekaj čez 9h zjutraj.

Komentarjev ni manjkalo
Ko se je na družabnem omrežju Facebook pojavila fotografija posnetka kamere, ki je razvidno pokazala, kako nekateri meni nič tebi brez osebnih dokumentov prečkajo mejo, so se usuli različni komentarji. Medtem, ko so nekateri izrazili sočutje do migrantov, je bilo več takih, ki so izrazili tudi svojo kritiko. Mnogi so namreč opazili, da so migranti na posnetku dobro oblečeni. Prav tako pa ni niti sledu o ženskah ali otrocih, videti je mogoče le mlade moške, ki so daleč od države izvora.

Foto: Printscreen Facebook

“Lačni? Z jeans hlačami in Adidas in Nike šuhi? Really? (Resno?),” je zapisal eden izmed uporabnikov Facebooka, ki se je odzval na zapis uporabnice, ki je izražala svoje sočutje na račun lakote tako imenovanih “beguncev”. Medtem, ko se je eden od uporabnikov obregnil ob dejstvo, da očitno migranti žene pustijo doma, da te branijo dom pred okupatorjem, je drugi zapisal naslednje: “Seveda v medijih se objavijo samo slike “trpečih” revežev. To kar se dogaja nima veze z begunci….isto kot pripadniki etnične skupnosti v Sloveniji, uradno imenovani Romi,…ki se “smilijo” samo tistim, ki ne živijo blizu njih. Vprašajte o njih domačine, pa boste izvedeli pravo resnico, kako so “ubogi”.

Dejstvo je, da je potrebno vsakomur, ki je potreben pomoči pomagati, a vendarle obstajajo meje, ko postane očitno, da ne gre za begunce, temveč ekonomske migrante, ki se želijo dokopati do lagodnega življenja v državi gostiteljici. Če bi bežali pred vojno, bi vendarle ostali v prvi varni državi. Prav tako ne bi potovali sami, ampak v družbi matere, sestre, žene ali hčerke. Očitno na to mnogi zagovorniki migracij pozabljajo. Žalostno pa je, da morajo na koncu ekonomske migrante financirati tudi tisti, ki se kljub delu stežka preživljajo iz dneva v dan.

Uredništvo, prvotno objavljeno tukaj.