igriigPo po nekaj dnevih relativnega miru na naši južni meji, predvsem v Ilirski Bistrici, so včeraj ob 15.00 policisti pri Šembijah odkril tabor oziroma več manjših taborov v gozdu, v katerem je bila večja skupina ilegalnih prebežnikov, ki pa so tabor že zapustili. Na kraju so policisti prijeli dve osebi. Na teren je zatem odšla prva policijska patrulja in vodnik službenega psa, ki so proti hribu Vrh opazili večjo skupino oseb (najmanj 50 oseb), ki so bežale. Takoj zatem so se vključile v iskanje dodatne patrulje policistov in vodnikov
službenih psov ter policijski helikopter.
Migranti so se razbežali v okolico in v gozd proti naselju Podstenjšek, nadaljevali pa so pot proti Merečam (proti Ribnici).

Policisti so jih ves popoldan, večer in noč prijemali po manjših skupinah, največ na obrobju vasi Kilovče (oziroma med Ratečevim brdom in Kilovčami). Skupaj je bilo do sedaj prijetih 122 oseb. Obravnava vseh še ni zaključena.
Do sedaj je dejstvo, da gre predvsem za državljane Pakistana (27) in Afganistana (94), Bangladeš (1), najmanj pet je mladoletnih (ti so odpeljani v Azilni dom), večina jih bo danes vrnjena na Hrvaško. Danes policisti nadaljujejo z iskanjem, saj se je včeraj predvidevalo, da naj bi šlo za skupino okoli 200 ilegalnih migrantov.

Uredništvo