“Med slovenskim vodenjem Evropske unije leta 2008 je bila Tanja Fajon poročevalka RTV Slovenije iz EU. Oglejte si njene pristranske prispevke v arhivu. S korupcijo si je kupila mesto na listi stranka SD za Evropski parlament.

Vršilka dolžnosti predsednice stranke SD.

Danes s 15.000 evri mesečno ponovno dela škodo Sloveniji in se norčuje iz ljudi, temu pa pravi vladavina prava.”

Tako je predsednik slovenske vlade Janez Janša, ki se te dni v Bruslju trdo pogaja, da bi Slovenija prejela čim več denarja iz evropske blagajne, na Twitterju odgovoril na po mnenju večine zelo umazani tvit Tanje Fajon, ki ga globoki državi naklonjeni mediji ponavljajo kot papige.

Fajonova je iz varnega, podloženega in mehkega zavetja naslanjača zapisala: “Umeščenost Slovenije med jedrne države EU je ena najpomembnejših zunanjepolitičnih usmeritev, potrjena tudi s strategijo zunanje politike, sprejeto v Državnem zboru. Predsednik vlade samovoljno zapušča klub jedrnih držav, vrednote EU, vladavino prava!?”

Uroš Urbanija, dolgoletni novinar in urednik, je ob tem Fajonovi zapisal:

Ko ste bili v vladi, vam Evropa očitno ni bila prioriteta, saj ste se skregali praktično z vsemi sosednjimi državami, res pa ste imeli dve skupni seji s Srbi. Kako smo izgubljali pravne bitke pri arbitraži, teranu …, pa verjetno tudi kaže na izjemne zunanje uspehe vaših vlad.”

Uredništvo, prvotno objavljeno tukaj.