V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 462 klicev, 144 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 51 nanašalo na kriminaliteto, 31 na javni red in mir, ter 40 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 13 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 6 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 14 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 3 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Obravnavali so 12 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Kriminaliteta

V okolici Kočevja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V okolici Kočevja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil različne predmete. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električni skiro. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Grosuplju je neznani storilec vlomil v dve kleti in odtujil orodje. Lastnika je oškodoval za skupno okoli 500 evrov.

V Grosuplju je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar in druge predmete. Podjetje je oškodoval za okoli 200 evrov.

V Grosuplju je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil denar. Podjetje je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 400 evrov škode.

Na Viču je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 300 evrov škode.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države

Danes ponoči so policisti na Vrhniki ustavili kombi poljskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je ukrajinski voznik v vozilu prevažal 12 tujcev (državljanov Sirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Državljanu Ukrajine je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Nesreča pri delu

Včeraj popoldan smo bilo obveščeni o dogodku, v katerem je bil na območju Ribnice huje poškodovan 49 letni moški. Po do sedaj zbranih obvestilih je v družbi s še eno osebo opravljal servisna dela na traktorju. Pri gibanju v predelu vitla ga je deska stisnila ob kovinsko konstrukcijo traktorja. Pri tem je bil huje poškodovan in je bil s helikopterjem prepeljan v UBKC Ljubljana, kjer ostaja na zdravljenju. Njegovo življenje je ogroženo. Policisti so opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče

Včeraj, nekaj po 14. uri se je v križišču z avtocestnim priključkom Ljubljana Rudnik zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Pri tem sta se povzročitelj in potnica v vozilu udeleženca lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 14. uri se je v Zagorju ob Savi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeleženi voznici osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica pri vključevanju v promet odvzela prednost voznici, ki je pripeljala po prednostni cesti. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Spletno uredništvo