Na Sviščakih so policisti prijeli državljana Alžirije, ki je bil po končanih postopkih vrnjen na Hrvaško.

Ob 15.32 je patrulja na avtocesti na Ravbarkomadi (proti Kopru) ustavljala voznika taxija. Ugotovili so, da vozi državljana Sirije, ki je zaprosil za mednarodno zaščito.

Poklical nas je občan, ki je kolesaril na cesti Gradišče – Golac. Povedal je, da je srečal oseb oseb, ki so obnemogle. Policisti so na kraju našli osem državljanov Afganistana, od tega so bili trije otroci. Vsi so zaprosili za azil. V Dolenjah pri Jelšanah so prijeli tri državljane Kosova, ki bodo vrnjeni na Hrvaško.

Ob 22.29 so policisti od Finide proti Kozini ustavljali osebni avto BMW, madžarskih registrskih številk. Večkrat ponovljenih znakov policije ni upošteval in je pospešeno peljal naprej za Markovščino, proti Kozini. V Materiji so pripeljali za prazno vozilo, voznik je pobegnil. Policisti so nekaj minut zatem prijeli eno osebo, državljana Egipta, nato pa še voznika, 24-letnega državljana Madžarske, za katerega je bilo odrejeno pridržanje. V
postopku so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so zasegli tudi vozilo. Postopki še potekajo.

Pri Jelšanah so prijeli še državljana Sirije, ki bo vrnjen na Hrvaško.

Slika je zgolj simbolična

Ob 2.42 je na mejni prehod Dragonja pripeljal avtobus (redna linija iz Trsta), na katerem je bil državljan Kosova brez veljavnih dokumentov. V postopku so ugotovili, da mu je 2018 poteklo dovoljenje za prebivanje v Italiji in ima stransko kazen izgon iz države. Med postopkom je zaprosil za mednarodno zaščito.

Uredništvo