Včeraj, nekaj pred 22. uro so ljubljanski policisti na Šmartinski cesti v Ljubljani ustavljali voznika osebnega vozila znamke Audi A6, črne barve, koprskega registrskega območja. Voznik ni ustavil na znake policije in je z vožnjo nadaljeval v smeri centra Ljubljane. Pri tem je na Šmartinski cesti povzročil prometno nesrečo.  Z vozilom je trčil v enega izmed objektov in ga poškodoval, večkrat pa je trčil tudi v prometno signalizacijo. Med vožnjo je storil več cesto prometnih prekrškov in ogrožal druge udeležence v prometu, med drugim je vozil tudi po pločniku in ni upošteval znaka rdeče luči na semaforju.

Kljub temu, da je po trčenjih z vozila odpadlo kolo, je vozil naprej, nato pa na Stolpniški ulici  zapeljal na travnik, zaradi poškodb vozila pa vožnje ni mogel več nadaljevati. Voznik je s kraja peš pobegnil, a so ga policisti kmalu izsledili in prijeli v bližini.

35-letnemu vozniku, doma iz okolice Ivančne Gorice,  ki nima vozniškega dovoljenja,  je bila za čas zbiranja obvestil odvzeta prostost. Prav tako so mu zasegli neregistrirano vozilo, v postopku pa je odklonil preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom mamil. Zasežena  mu je bila tudi manjša količina snovi, za katero se sumi da je prepovedana droga. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi
sumov kaznivega dejanja nevarne vožnje in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in prekrškov.

Ob tem policisti pozivajo vse morebitne priče dogodka, oziroma druge udeležence, ki so bili zaradi vožnje voznika ogroženi, da to sporočijo na št. 113, ali Policijsko postajo Ljubljana Center, Trdinova ulica 10, na telefonsko številko (01) 475 06 00, lahko se tudi zglasijo v omenjeni enoti.

Uredništvo