Na območju PU Koper so policisti od petka, 5. 6. 2020 od 6.00 ure, do danes, 8. 6. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 68 oseb (24 oseb so vrnili italijanski varnostni organi).
Zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države obravnavana tudi dva državljana Srbije. Zanju je bil odrejen pripor.

Po državljanstvih:
Pakistan        29
Afganistan      9
Maroko           7
Egipt              4
Irak                4
Eritreja           3
Alžirija            3
Bangladeš       2
Sirija               2
Libija               1
Indija              1
Iran                 1
Kuba               1
Sierra Leone    1

V soboto, 6. 6. ob 16.56, so policisti na avtocestnem počivališče Studenec ustavili osebni avto Škoda, v katerem so nelegalni migranti. Hkrati so opazili še osebni avto Ford kuga, ki je pobegnil. Zaradi suma, da vozi ilegalne migrante, so zapeljali za njim in ga tudi ustavili na Videžu.
Ugotovljeno je bilo, da je prvo vozilo peljal 27-letni državljan Srbije, prevažal je tri državljane Iraka in enega državljana Irana. Drugo vozilo pa je peljal 32-letni državljan Sirije, v vozilu so bili še štirje državljani Egipta, državljan Sirije in državljan Kube.
Oba državljana Srbije sta utemeljeno osumljena storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Po zaključenih policijskih postopkih sta bila s kazensko
ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku. Za oba je bil odrejen pripor.

Uredništvo