Nestrpnost nekaterih očitno nezadovoljnih državljanov proti vladanju Janeza Janše se po največjih slovenskih mestih, Ljubljani in Mariboru, seli tudi na obrobje.

Nespodobni in sovražni grafiti

Vandali so očitno s pripravljeno šablono popackali tudi Gornjo Radgono in ostale manjše kraje. Kot je dejal starejši Radgončan, ko je na steni med nekdanjim hotelom Grozd in prav tako nekdanjo prodajalno Peko v samem središču mesta pri avtobusni postaji in ob glavni prometnici proti Mariboru in Murski Soboti zagledal grafit, na katerem je s črnimi črkami napisano Smrt janšizmu, z rdečimi pa Svoboda narodu. Težko je verjeti, da se bo na takšen način zgodila omenjena ‘svoboda’. Pišejo Slovenske novice.

slika: Slovenske novice, foto: O.B.

Kateri normalni človek bi v teh časih epidemije, ko bi morali VSI držati skupaj in se SKUPAJ tudi boriti, želel smrt “Janšistiom”? Članov stranke SDS oz. kot jim levičarji pravijo Janšistiov je v Sloveniji preko 30.000, SDS je največja stranka, ne le v parlamentu, ampak tudi v članstvu. Zato je grožnja s smrtjo članom še toliko bolj zastrašujoča. Kaj levičarji mislijo kar pobiti vse člane SDS – Janšiste, samo zato, ker mislijo drugače, kot oni? Bi radi videli, da se ponovi Huda jama? Ali pa je to osamljeni primer nekega prepotentnega levičarja z željo po dokazovanju?

Nesramne grafite so fotografirali policisti, ki bodo skušali odkriti neznanega storilca ali storilce, lokalna skupnost pa bo bržkone imela nekaj stroškov z odstranjevanjem napisanega in pleskanjem.

Kot je zapisal eden izmed Radgončanov; »V Radgoni smo leta 91 tako misleče imeli tudi v svojih vrstah…, poleg takšnih, ki smo jih morali paziti, da nam ne bi škode delali… In sedaj, ko gledam ta zmazek pa se sprašujem: Kako se lahko mesto heroj (misli na Gornjo Radgono iz osamosvojitvene vojne, op. p.) hitro spremeni v mesto gnoj?«

Članek je bil prvotno objavljen tukaj.

Uredništvo