Postojnski skavti, ki vsak december delijo luč in obiščejo številne organizacije, ustanove in domove, so se oglasili tudi na Občini Postojna, kjer jih je sprejel župan Igor Marentič. Znameniti plamen miru, ki je pripotoval iz Betlehema, so skavti predali ob branju poslanice.

Plamen luči miru, Vir: Občina Postojna

Geslo letošnje akcije je Premostimo in razsvetlimo. Skavti se namreč želijo s pomirjujočim tonom ozreti nazaj: »Poletje je bilo velika preizkušnja za čisto vse. Pokazali smo, da lahko stopimo skupaj in tako premostimo ovire, ki so med nami. Nismo bili le skavti tisti, ki smo se hitro odzvali na težke preizkušnje, pač pa vsi ljudje, ki so odprli svoje srce in hiteli na pomoč. Poleg dogajanja po Sloveniji v preteklem poletju, se poslanica ozre tudi na grozote, ki se odvijajo po svetu, ter nas hkrati opominja na srečo, ki jo imamo, da živimo na tako mirnem koncu sveta. Premalokrat si priznamo in se zavemo, da naredimo nekaj dobrega, zato smo želeli, da bi poslanica dala občutek trepljanja po rami, ki nam da zagon, da v težkih preizkušnjah pogumno vztrajamo.«

»Drug drugemu lahko v še tako hudi preizkušnji prinašamo Luč upanja. Postavimo most, kjer ga ni. Prižgimo luč, kjer še ne gori,« nas nagovarja letošnji del poslanice.

Plamen Luči miru iz Betlehema pa tudi letos spremlja dobrodelni namen. Z večino zbranih sredstev želijo skavti neposredno pomagati najbolj prizadetim otrokom v letošnjih ujmah. Z zbranimi sredstvi bodo tako organizirali dve vikend zimovanji za otroke in mlade iz prizadetih območij. Tudi letos bodo med 10 in 20 odstotki zbranih sredstev namenili v Sklad Sv. Lucije, ki je namenjen pomoči ob zdravstvenih težavah in socialnih stiskah naših članov.

Spletno uredništvo
Vir: Občina Postojna