V soboto, 21. oktobra, so Dom upokojencev Postojna s prav posebnim razlogom obiskali učenci 4. b razreda Waldorfske šole Ljubljana in njihovi starši. Za stanovalce so pripravili glasbeni nastop in unikatno darilo.

Del predmetnika na waldorfskih šolah je namreč od 1. razreda dalje tudi predmet ročna dela. Že večletna praksa je, da učenci 3. razredov s pomočjo učiteljic skupinsko skvačkajo odejico in jo podarijo nekomu, ki je v stiski, ali domovom za starejše. Ko so se v lanskem 3. razredu odločali, komu bi podarili odejico, je učenec Adrian povedal, da njegov stari oče Lojz prebiva v Domu upokojencev v Postojni in odločili so se, da odejico podarijo njemu.

Obisk otrok v DSO Postojna, vir: Občina Postojna

Adrianova mama, Postojnčanka Magdalena Žakelj, ki sicer živi v Ljubljani, vendar velikokrat obišče dom svojih staršev v Postojni, je v ta namen organizirala razredni izlet v Postojno ter izvedbo nastopa s predajo odejice.  Vsi otroci so zaigrali na pentatonične flavtice in zapeli, posamezniki pa so nastopili na trobenti, harfi, kljunasti flavti, kitari in na klavirju.

Vsi skupaj – stanovalci Doma, zaposleni, starši otrok ter drugi obiskovalci – pa so za konec prepevali slovenske ljudske pesmi. Vsak otrok iz razreda je v zahvalo prejel paketek s spominki, ki so jih izdelali stanovalci doma. Dogodek je razveselil in ganil marsikaterega prisotnega, saj so otroci s svojim veseljem do petja, tudi slovenskih ljudskih pesmi, ki jih poznajo vsi prebivalci doma, ter z zelo lepo izdelano podarjeno odejico, pripravili srčno gesto za stanovalce Doma.

Za zaključek prijetnega sobotnega druženja so otroci in starši obiskali še Planinsko jamo, nad katero so bili neznansko navdušeni.

Spletno uredništvo
Vir: Občina Postojna, zapisala Magdalena Žakelj