Vrh Svetih treh kraljev, 21.10.2018

V podružnični osnovni šoli na Vrhu Svetih Treh kraljev je potekal koncert kulturnega društva OMePZ “Notranjska” z gosti.

V prijetnem vzdušju sončnega nedeljskega popoldneva na Vrhu, so v uvod koncerta popeljali učenci POŠ Vrh Svetih Treh kraljev, nadaljeval pa se je z nastopom “Notranjske”.

Sam pevski zbor je lani septembra praznoval zavidljiv trideseti jubilej svojega delovanja. Hkrati s prelomom v novo desetletje svojega delovanja, je zbor dobil no vodjo in sicer je to postala Mihaela Kavčič, ki je vodenje prevzela od Janeza Gostiše, ki je zbor vodil od njegove ustanovitve.

Kot prve gostje koncerta, so nastopile pevke ljudskih pesmi Trlce iz KUD Ligojna, ki delujejo že enajsto leto. Trlce se vsako leto udeležujejo območnega srečanja ljudskih pevcev in godcev, dvakrat pa so se uvrstile tudi na regijsko tekmovanje, obakrat pa dosegle tudi državni nivo.

 

Kot drugi gost koncerta je nastopil Duo Žust, ki je sestavljen iz bratov Petra – harmonikarja in Martina. Še posebej sta navdušila s pesmijo Slovenija je domovina tvoja, saj gre za domoljubno pesem, kar zadnje čase redko slišimo, še posebej od mladih izvajalcev.

Koncert se je zaključil tako kot se je začel, z nastopom učencev POŠ, med udeleženci koncerta, pa je bilo zaslediti tudi županskega kandidata na letošnjih lokalnih volitvah Zorana Mojškerca.

K.N.