V nadaljevanju v celoti objavljamo izjavo predsednika SMC in gospodarskega ministra Zdravka Počivalška na novinarsko konferenco predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela, sklicane v sredo, 30. decembra 2020 zaradi danes izdanega osnutka revizijskega poročila revizije nabav zaščitne in medicinske opreme zaradi epidemije COVID-19.

Novinarsko konferenco predsednika računskega sodišča Tomaža Vesela, si lahko ogledate v priloženem spodnjem videu.

Foto: facebook

“Želim si, da se zgodba nabave medicinske opreme dokončno razišče in zaključi, še posebej glede moje vloge v njej. Rad bi dokončno zavrnil medijsko predstavljene očitke in hočem nazaj moje dobro ime. Zato z vsemi organi tvorno sodelujem in se bom argumentirano in dokumentirano odzval tudi na osnutek poročila Računskega sodišča, ki smo ga pričakovali in ki po hitrem pregledu ne vsebuje nič takega, kar sicer širijo nekateri mediji.

Politične zgodbice povezane s konstruktivno nezaupnico in napovedano instrumentalizacijo preiskave za rušenje vlade pa so nesprejemljive. Verjamem, da bodo vsi organi, ki preiskujejo to zadevo, ravnali korektno in da na njih ne bo vplival politični pritisk trenutnega momenta.

Je pa zelo nenavadno, da je predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel na novinarski konferenci sploh predstavil osnutek poročila, saj gre za vmesen in tajen dokument, na katerega se bomo revidiranci šele odzvali. Dejstvo, da se to dogaja v obdobju rušenja vlade in le nekaj ur pred sejo sveta naše stranke, meče zelo čudno luč na celoten postopek.

V težkih časih smo z ekipo trdo in pošteno delali, da smo zdravstvenemu sistemu zagotovili nujno opremo. Na naše delo sem ponosen in zavračam vse obtožbe, ki jih širijo mediji in opozicija.”

Zdravko Počivalšek

Uredništvo, prvotno objavljeno tukaj.