Zaključni dogodek letošnjega pestrega dogajanja z naslovom Doživite Pivko bodo Okusi Pivke. Gre v osnovi za kulinarični dogodek.

Šest ponudnikov bo pripravilo več različnih jedi. Obiskovalci bodo kupili bone, porcije jedi bodo manjše. Tako bodo udeleženci lahko pokusili več krožnikov in glasovali za Naj jed Pivke 2023. Med tistimi, ki bodo oddali svoj glas, bomo izžrebali enega, ki bo dobil praktično nagrado. Ponudnik, avtor najboljše jedi po mnenju obiskovalcev pa bo prejel simbolično plaketo. Domače okuse s sestavinami partnerja dogodka Perutnine Pivka in Delamarisa bodo popestrile dobrote Slavonije, ki jih bodo pripeljali prijatelji iz Brodskega Stupnika in vedno odlično bavarsko pivo iz pobratenega Duracha. Na stojnicah lokalne tržnice bo še ponudba drugih pijač, napitkov in sladic. Del tržnice bo namenjen izdelkom z oznako Medvedu prijazno, ki jo koordiniramo na Zavodu za turizem. Cel dan bo dogajanje spremljala glasba. Začnemo dopoldne ob 11.00 uri s postojnsko pihalno godbo, kasneje pa bodo z nami: Klapa Jadran iz Tivata, Drumarice iz Brodskega Stupnika, domača vokalna zasedba Studenec in lokalni harmonikaši. Dogodek bosta s pozdravnima nagovoroma otvorila župan Robert Smrdelj in direktor Pivka Perutnine in Delamarisa Janez Rebec. Pred Krpanovim domom bomo do 17.00.

Turistično društvo Pivka organizira isti dan Pohod med jezeri, pohodnike bodo spremljali konji podjetja Neapolitano. Med jezeri pa se boste lahko zapeljali tudi s kolesi; vodil vas bo kolesarski vodnik Saša Zidar. Začetek vseh teh aktivnosti bo pri Ekomuzeju ob 9.00. Vabimo pa tudi na brezplačno vodenje po Pivki. Izhodišče za pohod z naslovom DINAmična Pivka bo pri Krpanovem domu ob 10.00.

V bogatem programu bo lahko vsak našel nekaj zase. Želimo, da bi z Zavodom za turizem letos domačini in ostali doživeli Pivko na različne načine in se po dobri izkušnji k nam z veseljem vračali tudi v prihodnje.

Spletno uredništvo,

Občina Pivka