Včeraj ob 15.52 so bili policisti s strani občanke obveščeni, da je na cesti med Pivko in Ilirsko Bistrico pri Mali pristavi na cesti opažena medvedka z mladiči. Pri medvedki naj bi se ljudje ustavljali in jo fotografirali. Policisti so pregledali območje, vendar medvedke niso nikjer opazili.

Ob 20.36 so bili s strani drugega občana obveščeni, da je na isti lokaciji v Mali Pristavi na cesti ponovno opažena medvedka z mladičem. Nekdo od občanov naj bi medvedko tudi fotografiral. Policisti so ponovno pregledali območje, vendar tudi tokrat medvedke niso opazili. O pojavu medvedke z mladiči so bili obveščeni tudi lovci, ki so pregledali območje.

Glede na več obvestil o pojavu medvedke z mladiči, vse krajane Male Pristave in krajane sosednjih naselij Ribnica, Šmihel in Nardin kljub temu, da je možnost srečanja z medvedko majhna, opozarjamo na njihovo pozornost in previdnost, predvsem pri sprehodih v naravi.

Več o preventivnih nasvetih, s katerimi lahko bolje poskrbite za svojo varnost pri srečanju z medvedom, si oglejte na povezavi.

Spletno uredništvo