V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.452 klicev. Med 573 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 104 prometne nesreče, 61 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 96 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 2 voznika.

Ob 2.47 je v Grosuplju osebno vozilo trčilo v obcestno drevo in drog javne razsvetljave. Gasilci PGD Grosuplje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovancem do prihoda reševalcev NMP, hladili motorni del vozila, iz katerega se je kadilo ter odklopili akumulator. Reševalci so dve poškodovani osebi prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 4.50 je na cesti Tešanovci–Bogojina, občina Moravske Toplice, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi hudo poškodovane voznice.

Ob 6.41 sta na cesti Litija–Ljubljana trčili osebni vozili. Gasilci PGD Litija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi dveh poškodovanih oseb.

Ob 11.38 sta na cesti na Otiškem Vrhu v občini Dravograd trčila osebno in tovorno vozilo. Posredovali so gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Slovenj Gradec, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine, pomagali avto vleki pri nalaganju vozila ter usmerjali promet. Ena oseba se je v nesreči poškodovala, reševalci NMP so jo na kraju oskrbeli ter prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Ob 14.17 je v naselju Laporje v občini Slovenska Bistrica voznik osebnega vozila zapeljal s cestišča. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanega voznika, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so poškodovanca prepeljali v UKC Maribor.

Ob 20.09 sta v Spodnjih Škofijah, občina Koper, trčili vozili. Gasilci JZ GB Koper so na kraju odklopili akumulatorja, osvetljevali kraj dogodka in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči sta se poškodovali dve osebi, ki so ju reševalci NMP prepeljali v SB Izola.

Ob 22.07 sta na hitri cesti Ajdovščina–Postojna, občina Vipava, trčila tovorno in kombinirano vozilo, slednje se je prevrnilo na streho. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka in na kombiniranemu vozilu odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 43 tatvin, 29 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 nasilji v družini, 1 rop, 1 drzno tatvino, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje denarja ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

8. 3. 2023 je bilo v Ljubljani ukradeno tovorno vozilo znamke Iveco 35-10 turbo daily, letnik 1997, registrskih oznak LJ34-HFI.

V noči 8. 3. 2023 je bil v Ljubljani ukraden OA znamke Renault clio, bele barve, letnik 2020, registrskih oznak LJ PZG-027.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 143 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 95 na območju PU Novo mesto, 47 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (40), Bangladeša (23) in Nepala (21).

Spletno uredništvo, M.V.