V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.310 klicev. Med 559 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 113 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 109 kaznivih dejanj.

V 102 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 1.56 je na Cesti v Bevče v Velenju osebno vozilo trčilo v stanovanjski objekt. Gasilci PGE Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, očistili po vozišču razlite motorne tekočine, z avtodvigalom vozilo postavili nazaj na vozišče, nudili pomoč policiji pri osvetljevanju kraja dogodka in delavcem avto vleke pri nakladanju vozila.

Ob 17.54 je v naselju Hajdoše, občina Hajdina, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v obcestno betonsko ograjo. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator, počistili cestišče ter nudili pomoč reševalcem NMP Ptuj, ki so poškodovanega voznika na kraju oskrbeli ter prepeljali v SB Ptuj.

Včeraj okoli 21.30 se je na lokalni cesti cesti od Podloma proti Kališam zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo. Pri tem se je voznik huje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa po zdaj znanih podatkih ni ogroženo. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 1.14 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 16 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 51 tatvin, 18 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 9 groženj, 6 ponarejanj denarja, 5 nasilij v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje listin ter 1 rop.

Včeraj okoli 22. ure so bili policisti obveščeni o ropu v centru mesta Ljubljana. Po do sedaj zbranih obvestilih so trije osumljenci pristopili do dveh oškodovancev in od njiju z orožjem v roki zahtevali denar. Ko so jima odvzeli nekaj gotovine so s kraja zbežali. Na kraj je bilo napotenih več patrulj. Policisti so pri pregledu okolice izsledili dva izmed osumljenih in jima odvzeli prostost. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja, osumljenca pa bosta v naslednjih dneh privedena k preiskovalnemu sodniku.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 156 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 87 na območju PU Koper, 69 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (82), Pakistana (17), Sirije (17).

Spletno uredništvo, M.V.

Slika je simbolična.