V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.777 klicev. Med 744 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 144 prometnih nesreč, 78 kršitev javnega reda in miru ter 112 kaznivih dejanj.

V 122 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lahko in v 2 nesrečah hudo telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so zasegli vozilo 8 voznikom, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

 

Ob 7.32 so v križišču Baragove ulice in Dunajske ceste v Ljubljani v naletu trčili avtobus in tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj, odstranili nevozno vozilo s cestišča in nudili pomoč dvema poškodovanima osebama do prihoda reševalcev NMP Ljubljana.

Ob 9.59 sta v Zidanem Mostu, občina Laško, trčili tovorni vozili. Gasilci PGD Laško in PGE Celje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 19.02 se je v ulici Grajska cesta v Črnomlju na njivi prevrnil traktor. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator ter pomagali reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu poškodovanega voznika. Slednji so ga oskrbeli in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 21.17 sta hitri cesti med Koprom in Bertoki trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka do prihoda policije. Poškodovanih ni bilo.

Ob 22.40 je v Borjani, občina Kobarid, osebno vozilo zapeljalo s cestišča. Gasilci PGD Kobarid so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, s tehničnim posegom potegnili vozilo na cestišče ter nudili pomoč policiji in prvo pomoč vozniku do prihoda reševalcev NMP Tolmin, ki so voznika preventivno pregledali.

 

 

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 53 intervencij na javnem kraju, 25 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 51 tatvin, 25 vlomov, 20 poškodovanj tuje stvari, po 3 povzročitve telesnih poškodb in nasilja v družini, po 2 drzni tatvini, kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanji denarja in grožnji ter 1 rop in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 200 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 183 na območju PU Novo mesto in 17 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ, 66 državljanov Afganistana, 25 Maroka in 24 Rusije.

Spletno uredništvo