V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.555 klicev. Med 638 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 80 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

V 103 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 23 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 7.39 sta na Litijski cesti v Ljubljani trčili osebni vozili. Eno vozilo je ob tem trčilo tudi v drog javne razsvetljave. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka in z vpojnimi sredstvi posuli po izteklih motornih tekočinah. V nesreči poškodovano osebo so na kraju oskrbeli reševalci NMP Ljubljana.

Ob 11.17 sta na Kolodvorski cesti v Kopru trčila osebno vozilo in skiro. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečene osebe.

Ob 13.36 sta cesti Laško–Rimske Toplice v bližini naselja Strmc, občina Laško, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci PGE Celje in PGD Laško so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje, očistili po vozišču izlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Laško, ki so v nesreči poškodovano osebo oskrbeli na kraju.

Ob 13.57 sta v naselju Dane pri Sežani, občina Sežana, trčila motorno kolo in tovorno vozilo. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom izpod tovornega vozila rešili motorista in ga nato predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP Sežana ter skupaj z dežurnim delavcem CPK očistili cestišče. Poškodovanega motorista so reševalci prepeljali na nadaljnje zdravljenje v SB Izola.

Ob 16.59 je v naselju Stari trg v občini Slovenj Gradec osebno vozilo zbilo občanko. Gasilci PGD Podgorje so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem pri oskrbi poškodovanke. Poškodovanko je v nadaljnjo oskrbo v UKC Maribor prepeljal helikopter SV skupaj z dežurno ekipo HNMP Maribor. Gasilci PGD Stari Trg so zavarovali mesto pristanka helikopterja.

Ob 18.40 so na severni ljubljanski obvoznici pred razcepom Zadobrova v smeri proti Domžalam, občina Ljubljana, trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja na dveh vozilih in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ljubljana.

Ob 19.16 se je pri kraju Korita v občini Idrija pri padcu s kolesom poškodovala kolesarka. Gasilci PGD Ledine so ji nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Idrija, ki so jo odpeljali v ZD Idrija.

Ob 22.12 sta na avtocesti med Sežano in razcepom Gaberk, občina Sežana, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci ZGRS Sežana so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka in odklopili akumulatorja. Lažje poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Sežana.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 68 intervencij na javnem kraju, 12 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 20 poškodovanj tuje stvari, 18 vlomov, 6 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 2 ponarejanji listin, 2 drzni tatvini, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 112 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 98 na območju PU Novo mesto in 14 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (37), Maroka (36) in Rusije (16).

Uredništvo