V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1447 klicev. Med 558 interventnimi dogodki so med drugim obravnavali 97 prometnih nesreč, 98 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 86 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 10 z lahko telesno poškodbo in 1 prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika osebnih avtomobilov na območju Policijske uprave Ljubljana. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 6 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje, Kranj, Murska Sobota in Novo mesto.

Ob 0.43 je na Hraški cesti v Lescah, občina Radovljica, osebno vozilo trčilo v krožišču. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka in na vozilu odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Ob 1.06 se je na uvozu iz Ljubljanske ceste na hitro cesto v Kopru v smeri Izole prevrnil motorist. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka in pomagali reševalcem NMP pri stabilizaciji in prenosu poškodovanega motorista do reševalnega vozila. Prepeljan je bil v SB Izola.

Ob 7.30 sta na cesti Pivka–Ribnica v križišču za Kal v občini Pivka trčili kombinirano vozilo in osebno vozilo. Gasilci PGD Pivka in Postojna so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in usmerjali promet do prihoda policistov ter nudili pomoč reševalcem NMP Postojna. Slednji so tri poškodovane osebe oskrbeli in eno osebo prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 10.30 sta na avtocesti Logatec–Unec, občina Cerknica, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Dolenji Logatec in Cerknica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali po vozišču razlite tekočine in odstranili vozili na odstavni pas. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 13.57 je na cesti Nemški Rovt–Soriška planina, občina Bohinj, osebno vozilo zapeljalo v globel. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, vozilo s tehničnim posegom dvignili nazaj na cestišče in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 15.01 sta na avtocesti v predoru Kastelec v smeri proti Ljubljani, občina Koper, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči poškodovano osebo so reševalci NMP na kraju oskrbeli in nato prepeljali v SB Izola.

Ob 15.01 sta na avtocesti v predoru Kastelec v smeri proti Ljubljani, občina Koper, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite motorne tekočine. V nesreči poškodovano osebo so reševalci NMP na kraju oskrbeli in nato prepeljali v SB Izola.

Ob 16.47 je na cesti med Razdrtim in Hruševjem, občina Postojna, osebno vozilo trčilo v prometno signalizacijo. Gasilci PGD Postojna in Veliko Ubeljsko so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, preprečili iztekanje goriva in z absorpcijskim sredstvom posuli po vozišču razlitih motornih tekočinah. Reševalci NMP Postojna so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Ob 18.21 je na mostu čez Kolpo v bližini državne meje v občini Kostel osebno vozilo zbilo osebi. Ena oseba je padla čez ograjo v reko, druga pa je poškodovana obležala na mostu. Gasilci PGD Kočevje in Vas – Fara so osebo rešili iz reke in prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP Kočevje in Delnice so poškodovani osebi na kraju oskrbeli in odpeljali v nadaljnjo oskrbo.

Ob 19.31 se je v Prevaljah v prometni nesreči osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci Koroškega gasilskega Zavoda Ravne na Koroškem so zavarovali kraj, nevtralizirali razlite motorne tekočine in vozilo postavili na kolesa. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 76 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Koper.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 32 tatvin, 12 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 grožnje, 2 nasilji v družini in 2 preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 118 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 67 na območju PU Novo mesto, 49 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (45), Maroko (18) in Pakistana (15).

Spletno uredništvo

Slika je simbolična.